Santiago Bernabeu, 2024-10-26 21:00

Real Madrid - Barcelona

Inför Real Madrid - Barcelona
Real Madrid tar emot Barcelona i El Clasico.

Inför Real Madrid - Barcelona

Säsongens första El Clasico står på schemat. Ligatvåan Real Madrid tar emot serieledande Barcelona i omgång elva. 

Ikväll är det äntligen dags för El Clasico när Real Madrid (tvåa i ligan) tar emot Barcelona (etta). Två lag som har samlat ihop 24 respektive 27 poäng under inledningen av säsongen men som ändå har fått olika starter på den. Hos mesta mästarna har det knakat medan Hansi Flick har väckt ett Barcelona som hade det jobbigt under Xavi i fjol. 

Real Madrid kommer från en minst sagt svettig vecka. Det som såg ut att bli en katastrof mot Borussia Dortmund blev till slut en storseger efter show av Vinicius Jr i andra halvlek där man gjorde fem mål och vann med 5-2. Spelet har dock knackat under inledningen av säsongen och Carlo Ancelotti har inte alls fått ihop defensiven. Motståndarna har kunnat skapa alldeles för många, och farliga, lägen och det är något som inte kommer att hålla om man ska nå framgångar denna säsong.

Vinicius Jr med ett hattrick senast.

Om det finns orosmoln rent spelmässigt så är det även så när det kommer till skador. Dani Carvajal är långtidsskadad och senast gick både Rodrygo och Thibaut Courtois sönder. Det är minst sagt jobbiga avbräck och det är dags för Andriy Lunin att ta ansvar igen. Sedan tidigare är även David Alaba skadad, men närmar sig comeback. En som nu är tillbaka är i alla fall Brahim Diaz som har missat de senaste veckorna med en ljumskskada.

Man har dock riktigt fin statistik mot Barcelona på sistone. När det kommer till tävlingsmatcher så har Real Madrid vunnit de fyra senaste och gjort 13 mål. Vi får se om offensiven levererar även ikväll.

Trupp

Potentiell startelva
Lunin
Vazquez Militar Rüdiger Mendy
Tchouaméni
Valverde Camavinga
Bellingham
Mbappé Vinicius Jr

Ancelotti inför matchen

– Det är svårt att säga vilka som är favoriter, det beror lite på matchbilden. Clasicot är alltid tufft men samtidigt ett firande av fotbollen och vi vill göra bra ifrån oss framför våra supportrar.

– Barcelona har en klar idé av hur de vill spela och gör det väldigt bra just nu. De är ett modigt lag och vi måste förbereda oss väl.

– Det här är Mbappés första El Clasico men han har mött Barcelona flera gånger tidigare och vet vad han ska göra. Han vet vad han kan och jag vet att han kommer att bidra. 
 

Barcelona mår riktigt bra spelmässigt just nu och kommer från en 4-1-seger mot Bayern München. Hansi Flick har verkligen fått en drömstart i klubben och spelare som Robert Lewandowski och Raphinha levererar vecka efter vecka och brassen svarade för ett hattrick i veckan. 

I ligaspelet har man vunnit nio av tio matcher och står just nu på 27 poäng. Barca har också gjort överlägset flest mål (33) hittills, tolv fler än Real Madrid. Även fast man har haft en del skador under inledningen har resultaten har varit bra. Det börjar dock ljusna på just skadefronten med spelare som Dani Olmo och Gavi redo för spel igen. 

Missar matchen gör dock nyckelspelare som Marc-André ter Stegen och Ronald Araujo. 

Potentiell startelva
Pena
Koundé Cubarsi Inigo Balde
Casado Pedri
Lamine Yamal Fermin Raphinha
Lewandowski

Hansi Flick inför matchen

– Det finns många rivalmatcher i Tyskland med ingenting som El Clasico. Jag kan verkligen inte vänta på att få starta matchen. 

– Vi har våra idéer och vill pressa högt. Att ge för mycket ytor mellan oss gå inte och Real Madrid har väldigt snabba spelare. Men jag litar på mina spelare och tror på vårt lag. 

– Real Madrid kommer verkligen att vara på tårna men det kommer vi också att vara och vi har bra självförtroende. 

Tankar om Real Madrids match

Real Madrid är obesegrade i ligan men det har sett alldeles för svajigt ut. Ancleottis val av formation har många gånger gjort undertecknad förvirrad. Mittfältet har sett alldeles för vilse ut och det har funnits stora hål centralt i banan för motståndarna att operera på. Experimentet med Bellingham som någon slags defensiv högerytter höll tack och lov inte länge.

Jag toppas att Ancelotti väljer att gå tillbaka till den vanliga diamanten på mitten men Tchouaméni som skydd framför backlinjen. Det spekuleras i att Camavinga och Valverde tar plats framför honom och att Bellingham har rollen som ”tia”. Det är definitivt spelare som ska kunna stänga igen mitten och inte bjuda på ytor. 

Framåt kommer mycket att handla om Vinicius Jr och Mbappé, som gör sitt första El Clasico, och bjuds det på ytor från Barcelona så kan det gå undan. Vi får hoppas att skärpan finns. 

I övrigt känns detta El Clasico hetare än på länge. Vi har världens bästa spelare i Vinicius Jr, Spaniens nya kelgris Lamine Yamal, en pånyttfödd Robert Lewandowski och en Kylian Mbappé som för första gången möter Barcelona med en Real Madridtröja. Det lär bli underhållning ikväll!

Håll ögonen på

Det finns givetvis många att fokusera på men Vinicius Jr och Raphinha kommer med riktigt fin form. Kan Koundé få stopp på den troliga Ballon d'Or-vinnaren och hur klarar Lucas Vazquez att hantera en stkehet Raphinha som motbevisat sina kritiker med denna start på säsongen? Vincius Jr har svarat för åtta mål och sju assist på sammanlagt 14 matcher (alla tävlingar) och Raphinha för nio mål och åtta assist på 13 matcher. 

Vad: Omgång 11 i La Liga
När: Lördag klockan 21:00
Plats: Santiago Bernabéu
Domare: José María Sánchez Martínez
Tips: 3-2 (Mbappé, Vinicius Jr, Bellingham)
Inbördes statistik: Real Madrid 105 vinster, 52 oavgjorda och Barcelona 100 vinster.

HALA MADRID!  

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2024-10-26 10:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid