Inför: Real Madrid - Celta Vigo: Hazards återkomst!

Inför: Real Madrid - Celta Vigo: Hazards återkomst!

En match på Santiago Bernabeu där bara tre poäng gäller för Los Blancos mot ett Celta Vigo som efter en sedvanligt trög start på säsongen nu ser ut att ha vaknat till under Oscar Garcia.

Real Madrid:

Trupp:
Courtois, Areola, Fuidias
Carvajal, Militao, Ramos, Varane, Marcelo, Mendy
Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Isco
Benzema, Hazard, Vinicius Jr, Jovic, Bale

Potentiell startelva:
Courtois;
Carvajal - Varane - Ramos - Mendy;
Valverde - Casemiro - Kroos;
Isco;
Benzema - Vinicius

Hemmalaget behåller vid seger sin ligaledning med tre poäng före rivalerna Barcelona, något som kan komma att bli oerhört viktigt. En vinst här skulle även innebära en sjätte raka vinst i La Liga, det senaste poängtappet kom just på hemmaplan men det var innan vinteruppehållet mot Athletic Club. En match där resultatet inte direkt speglade matchbilden.

Kvällens match kommer förhoppningsvis att markera Eden Hazards återkomst inför den oerhört spännande och viktiga våren. Belgaren har varit borta alldeles för länge och att han åter är i form bör innebära att anfallsspelet höjer sig minst ett snäpp. Det är just anfallsspelet som kommer bli viktigt ikväll, förvisso har Celta Iago Aspas, Denis Suarez och Rafinha men med 19 gjorda och 32 insläppta är det faktiskt försvaret som varit något bättre. 32 insläppta innebär att man statistiskt har bland de bästa försvaren på undre halvan medan 19 gjorde innebär att man har det näst sämsta anfallet i La Liga. Endast Leganes har varit sämre där. 

Då detta ställs mot ligans hittills bästa försvar känns det troligt att Real Madrid och Thibaut Courtois lyckas hålla ännu en nolla.

Viktigt blir att få upp ett bra tempo i spelet och ge Hazard möjligheten att komma in i en matchbild där han inte förväntas leverera alltför mycket, en självförtroendeboost till anfallarna skulle vara välbehövlig då det utöver Benzema främst är mittfältarna och backarna som levererat poäng på sistone. Bale som såg ut som ett lik förra matchen borde absolut bänkas för den brassen stekheta Vinicius Jr.

Men det är viktigt att nämna att detta inte är samma Celta Vigo som man enkelt avfärdade med 1-3 på Balaidos i säsongens allra första match, förvisso är det inte heller samma Real Madrid.

Celta Vigo:

Potentiell startelva:
Blanco;
Vazquez - Murillo - Araujo - Olaza;
Beltran - Yokuslu - Rafinha;
Aspas - Smolov - Sisto

Laget slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i La Liga och ser bättre och bättre ut. Kommer ifrån en oerhört stark hemmaseger mot Sevilla med 2-1. Det var dansken Sisto som avgjorde i matchens slutskede. Innan den förlösande segern har prestationerna ändå inte sett så dåliga ut som de gör för exempelvis Mallorca.

Man släppte sent in 1-0 mot Valencia på Mestalla och lyckades kryssa mot Athletic Club och Eibar. Det är förstås en helt annan sak att komma till Santiago Bernabeu och kanske är det inte där nedflyttningsstriden kommer avgöras. Laget kommer behöva stå väldigt djupt men samtidigt ställa om med mycket kvalitet, kvalitet man har i spelare som Aspas och Rafinha, den gamle Barcelona-spelaren. Annars finns det en risk att siffrorna rinner iväg mot ett förmodligen taggat Real Madrid.

Chansen finns att Celta testar ett 3-5-2 vilket man gjorde på Mestalla men samtidigt funkade 4-3-3 så bra hemma mot Sevilla att man mycket väl kan fortsätta med det på Santiago Bernabeu även om det kan kännas lite väl offensivt. Bottenstriden är lång och att få träna in sitt spel i en match som denna kan vara mer värt en att ha en lite större chans att ta en poäng.

När: 21:00 CET
Kanal: CMore
Var: Santiago Bernabeu
Tippar: 3-0

Johannes SternebyJ.sterneby@gmail.comJohannes00_RMA2020-02-16 10:24:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid