2020-11-03 21:00

Real Madrid - Inter

Inför Real Madrid - Internatzionale

Inför Real Madrid - Internatzionale

De två stora favoriterna i grupp B inför CL-säsongen har sladdat rejält och ligger sist respektive näst sist i gruppen. En final väntar för både Real Madrid och Inter på tisdagskvällen!

Efter debaclet hemma mot Shaktar Donetsk i första rundan, samt en El Clásico vinst i ryggen förväntade man sig ett Los Blancos som skulle sätta plattan i mattan mot Mönchengladbach, men så blev det icke efter 2-0 underläge och sen kvittering tillsut av de vita. Det knackiga spelet fortsatte till Huesca matchen i helgen där första 40´minutrarna var bland de tråkigaste jag sett, men som en blixt från klar himmel steg Eden Hazard fram och dundrade in 1-0. Ett förlösande mål för Marängerna som genast började spela med mer självförtroende och högre tempo. Förhoppningsvis tar de med sig självförtroendet intill denna extremt viktiga fajt “hemma” mot Internatzionale. 

Real Madrid
Det har varit några oroliga dagar inför denna match då ordinarie högerback Carvajal är borta sen tidigare, även reserv Odriozola, samt Nacho,vikarierande Lucas V. klev av skadad mot Huesca och den tilltänkta ersättaren Militao nu fått Covid-19. Som TUR har Lucas Vazquez återhämtat sig snabbt från sin skada och är redo för matchen imorgon.
Truppen som helhet: 

Goalkeepers: Courtois, Lunin and Altube.
Defenders: Sergio Ramos, R. Varane, Marcelo, F. Mendy and Santos.
Midfielders: Kroos, Modric, Casemiro, Valverde and Isco.
Attackers: Hazard, Benzema, Asensio, Lucas V., Jovic, Vini Jr., Mariano and Rodrygo.

Några ord från Mister Zizou:
“Vi vet att det kommer bli en svår match eftersom vi möter ett väldigt bra och fysiskt starkt lag som kan spela bra fotboll. Det är vår nästa match och det är en final. Vi går för tre poäng. Det är en final här (i Madrid) varje dag. Allt vi gör är en final. Varje match vi har är en final. Vi vet det och vi kommer fokusera på vad vi behöver göra för att vinna imorgon. Vi försöker alltid vinna Champions League. Det kommer bli svårt, men vi kommer kämpa för det”

Internatzionale
Lika viktig som denna batalj är för Real, minst lika viktig är den för Inter som står på två poäng efter två spelade matcher i CL och på en 6:e placering i Serie A efter en svajig start. 
Förra året åkte Inter ut ur gruppen i CL, om de skulle göra det i år igen, lär det börja blåsa rejält i Milano. 
Ett tungt avbräck inför matchen är att kraftpaketet Romelu Lukaku missar matchen.

Antonio Conte inför matchen:
 “ Vi kommer försöka göra vårt bästa, om vi gör vårt bästa, kan vi ta med oss glädje från denna match. Vi kommer hit för att spela vårt spel, vi kommer inte ställa oss i hörnet som en boxare som letar efter sin chans att göra K.O. på ett slag. Vi kommer spela vårt spel utan rädsla för någon och visa våra kvaliteter.” 

Conte berättade även att det var nära att han blev tränare för Real Madrid, men tajmingen var inte helt perfekt så det rann ut i sanden.

Hypotes: Vad jag tror kommer det vara ett försiktigt Inter som kommer fokusera främst på defensiven, för att sedan ställa om med Alexis Sanchez och Lautaro Martinez. Särskilt med tanke på att de enbart har en vinst på de sex senaste matcherna. Alltså ett lag med stukat självförtroende som möter Real Madrid som är i något slags mellanläge med en bra placering i ligan, men bedrövlig start i CL. De vita lär hålla i bollen och försöka penetrera genom den blå-svarta muren. Första målet blir otroligt viktigt rent mentalt. Förhoppningsvis startar Eden Hazard igen, sedan CR7 lämnade har vi inte haft en någon spelare som riktigt kan bryta mönstret/avgöra matcher, men Hazard har den kvaliteten i sig när han är hel. Det kan behövas mot Inters tunga 3-5-2 som lätt blir 5-3-2. 

Tid: 21:00, tisdag den 3:e november
Plats: Alfredo Di Stefano stadion
Tips: 3-1 


 

Patrik Brunner 2020-11-02 22:34:18
Author

Fler artiklar om Real Madrid