Santiago Bernabeu, 2024-03-06 21:00

Real Madrid - RB Leipzig

Inför Real Madrid - Leipzig

Inför Real Madrid - Leipzig

Första omgången är redan spelade och då fick vi se ett hemmalag som stundtals skapade massor och tryckte ner Mesta Mästarna från Spaniens huvudstad men trots chanser i mängder en boll i nät som blev bortdömd och stundtals dominans fick Leipzig se sig besegrade och en retur borta på ett Bernabeu där man blir piskade att vinna om en kvartsfinal ska vara möjlig att nå, problemet är bara nu att större lag har fallit på Santiago Bernabeu en kväll där det spelas Champions League.

En första match är spelad och Real Madrid har kommit hem om än lite turligt med en fördel på 1-0 i bagaget. Sen den matchen har man hunnit spela tre matcher i ligaspelet och fått med sig totalt fem poäng efter allt från domarskandaler till slarv, men som ovan nämnt så är Rudiger och Bellingham tillbaka och redo för spel vilka både är enorma tillgångar till laget.

Trots att man brukar vara starka på hemmaplan så blir tyskarna en otrevlig överraskning imorgon om man ska tro Dani Olmo rätt, spanjoren som huserar på Leipzig-mittfältet var tydlig med att om han kunde stänga ner en spelare i Real Madrid så skulle det vara Vini jr som han anser är den som kan skapa chanser från ingenstans och visst har han rätt. Den redan nämnda Vini jr kommer senast från den kaosartade matchen på Mestalla där han gjorde två mål och visade fin form och när han är i stimmet brukar det kunna bli jobbigt för försvararen som får tampas med honom och med Simakan avstängd till denna match så blir det inte lättare att hålla Vini borta från att leka fotboll och lägg där till att Lepzig saknar Klostermann i mittlåset.

Läget i hemmalaget är att långtidsskadade trion i form av Alaba, Courtois och Militao som man förvisso kunde se åter i träning fortfarande saknas i matchtruppen annars så har man full trupp, vilket kan spela en betydande roll nu i slutspelet i Champions League och att ligan är inne i ett viktigt skede.
I elvan kommer vi nog inte få se några konstigheter ifrån Carlo Ancelotti utan här går man på säkra kort.

Förväntad Elva:
Lunin
Carvajal Rudiger Tchouameni Mendy
Valverde Camavinga Kroos
                    Bellingham
Rodrygo                    Vini Jr

En elva som vi sett under stora delar denna säsong förutom det lilla undantaget med Tchouameni som vikarie på mittbacken, men de gångerna då han startat som mittback så har Real Madrid allt som oftast hållit nollan.
Rodrygo från start tillsammans med Vini jr på topp kan absolut diskuteras då Brahim diaz på allvar har visat att han är med och fightas om den platsen i elvan och frågan är om inte han gjort sig förtjänt av den? Här tror jag Ancelottis öga till Rodrygo väger till fördel för brassen.

Tankar:
Jag tror att matchen kommer rivstarta med ett Leipzig som kommer vilja sätta press på Madrid för att ha en chans att skaka liv i detta möte och kommer givetvis komma med en mentalitet att man ska gå vidare. En storm att rida ut och spela sig igenom kommer att vara key och vara effektiva på de ytor som då kommer komma i med aggressiviteten från bortalaget. Att verkligen hålla koll på Sesko, sen tror jag att med tiden så kommer vi se Real Madrid komma in i matchen, frågan är hur stor skillnad vi ser med Jude på planen mot detta motstånd.

Potentiella byten:
En sån här match så är jag övertygad om att vi kommer att få se Luka modric som allt som ofta kommer in och bidrar till att kunna spela sig ur svåra situationer och bära boll ut ur pressade lägen. Joselu kommer få sina minuter och även Brahim, jag blir heller inte förvånad om Ceballos får komma in och överbelasta mittfältet i senare skede av matchen om det krävs. Till fansens och hans egna stora besvikelse så tror jag tyvärr inte på någon Arda Guler som verkar komma längre och längre ifrån att få spela och de uppgifter som bubblar upp om attityden är nog inte till turkens fördel.

Slutsats:
Real Madrid går vidare efter en tämligen kontrollerad seger blandad med litet smått kaos till och fråni men vad vore Champions League med Real Madrid om man som supporter inte hade lite lätt hjärtklappning under 90 minuter? Jo totalt meningslös

När: 2024-03-06
Tid: 21.00
Arena: Santiago Bernabeu

Vamos, A por la Quince  
 

Kevin Holmberg Morenoangryblackman882024-03-05 19:26:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid