Inför: Real Madrid - PSG
Real Madrid tar emot PSG på hemmaplan.

Inför: Real Madrid - PSG

Det har blivit dags för returmötet mellan Real Madrid och PSG där spanjorerna måste vända ett 0-1-underläge hemma på Santiago Bernabéu.

Det blev inte den fotbollsfest vi hade hoppats i det första mötet mellan Real Madrid och PSG, framförallt inte från Madrids sida. Laget var oerhört blekt och lyckades faktiskt inte få iväg ett enda skott på mål. Det stod också länge 0-0 men i matchens slutsekunder visade Kylian Mbappé upp sig från sin bästa sida och sköt 1-0 till fransmännen, vilket också blev slutresultatet. Nu måste Carlo Ancelotti få sitt lag att bjuda upp till betydligt bättre motstånd om det inte ska bli uttåg redan i åttondelsfinal. 

Ett måste för Real Madrid är ju givetvis att göra mål. Och kanske har man nu lyckats börja hitta rätt framåt igen efter en tung tid. De tre senaste matcherna har nämligen resulterat i åtta mål. Innan dess gick man mållösa från tre av fyra matcher, långt ifrån godkänt. Mycket av offensiven handlar om Karim Benzema och Vinicius Jr men kan man hota med skott utifrån, som resulterade i två drömmål mot Sociedad senast, kan man förhoppningsvis luckra upp PSG bättre. 

Samtidigt har försvarsspelet sett bättre ut igen och på de tre senaste matcherna har man bara släppt in ett mål. Vi får hoppas att det kan fortsätta att vara tätt bakåt även ikväll.

Vi som har följt Real Madrid under Carlo Ancelotti vet att han är allergisk emot rotation. Ikväll tvingas han dock till förändringar. Både Casemiro och Ferland Mendy är avstängda och frågan är om Toni Kroos kommer kunna spela. Tysken har haft muskelproblem och missade lagets senaste ligamatch men tränade med laget igår och finns med i truppen. Blir det så att man tvingas till två förändringar på mitten lär mittfältet bestå av Luka Modric, Fede Valverde och Eduardo Camavinga. Hur som helst blir det i alla fall riktigt intressant att se hur man klarar sig utan Casemiro.

Vem som spelar till vänster i backlinjen är dock svårare att veta. Kommer Marcelo få förtroendet eller blir det Alaba som kliver ut till vänster och Nacho som tar plats centralt bredvid Militao? Den mittbacksduon visade i alla fall under våren i fjol att man kunde prestera tillsammans. 

En som definitivt kommer att spela och som är i bättre form än första matchen är Karim Benzema. Fransmannen har fått viktiga minuter efter tidigare skadan och har nu lyckats göra 27 mål på 32 matcher denna säsong. Nu har han dessutom siktet inställt på att kliva förbi Alfredo Di Stefano när det handlar om mål i klubben. Benzema behöver göra tre mål för gå upp på tredjeplatsen någonsin, i så fall 309 mål. Benzemas bästa säsong målmässigt var säsongen 2011/12 när han hittade rätt 32 gånger. Tio år senare kan han alltså slå sitt personliga rekord, som 34-åring.


Karim Benzema går mot en riktigt fin säsong.

Madrid kommer som sagt från en seger mot Real Sociedad i ligan och ikväll ska man försöka vända 0-1-underläge på hemmaplan. Och är det någonting man kan göra så är det att leverera på just hemmaplan i Champions League. Vi fick ett smakprov den gångna helgen på hur stämningen kan vara och supportrarna ska bära fram laget. En som stod på motståndarsidan senast var Sociedads Mikel Merino, som förklarade hur det är att möta Real Madrid när publiken är redo. 

– Publiken på Bernabéu, när det drar igång… Det är tufft, de börjar tro på sig själva och du börjar tvivla på dig själv, sa mittfältaren efter förlusten. 

Exakt den energin behöver publiken ge laget ikväll för att man ska kunna vinna. Ett avancemnag vore också en perfekt present att ge klubben, som fyllde 120 år i söndags, och Florentino Perez, som fyllde 75 år igår. 

Trupp

Potentiell startelva
              Courtois
Carvajal Militao Nacho Alaba
             Valverde
  Modric Camavinga/Kroos
 Asensio Benzema Vinicius Jr

Ancelotti inför matchen

– Spelarna är vana vid dessa matcher. Vi kommer från mötet med Real Sociedad och känner oss ännu starkare. Jag ser ett lag som är i bra form, motiverade och avslappnade. Vi kommer att visa upp oss från vår bäst sida. 

– Jag vet exakt hur Bernabéu är. Vi vet att vi inte spelar den här matchen själva utan kommer ha alla madridistas i ryggen, som driver oss framåt och gör oss starkare. 

– Det handlar inte bara om att stoppa Mbappé, de har även Neymar, Messi och flera bra spelare. Vi behöver spela som en enhet och behålla intensiteten under 90 minuter. 

- - -

PSG är överlägsna i ligan men kommer från en förlust senast mot Nice. De har också förlorat två av de tre matcher man spelat efter att man besegrade Real Madrid i det första mötet. Brist på motivation i ligan eller är det en form som svajar? 

En som fortsätter att dras med stora skadeproblem och som tyvärr missar chansen att få återvända till Santiago Bernabéus gräs är Sergio Ramos. Vår tidigare lagkapten kommer att finnas med laget men inte spela. Det är ändå en viktig detalj enligt lagets tränare Mauricio Pochettino. 

– Det är klart att en spelare som Sergio Ramos bidrar med erfarenhet till dessa typer av Champions League-matcher. Han var Real Madrids kapten och tillbringade 16 år i klubben så han kan också ge tips till sina lagkamrater. Det kommer att vara bra för honom att vara där, oavsett om han spelar eller inte, sa Pochettino den gångna helgen. 

PSG-supportrarna höll nog andan när det rullades ut bilder på Kylian Mbappé som låg i smärtor under måndagens träning. Den franske superstjärnan blev stämplad av Idrissa Gueye och sades vara osäker inför kvällens möte. Pochettino bekräftade dock igår att han kommer att spela. 

Trupp

Potentiell startelva
                Donnarumma
Hakimi Marquinhos Kimpembe Mendes
                     Danilo
               Gueye Verratti
         Messi Mbappé Neymar

Pochettino inför matchen

– För ett lag som PSG är anfall det bästa sättet att försvara en ledning. Att dominera och spela på motståndarnas planhalva. Vi lyckades med det under 90 minuter i första mötet, men det kommer att bli svårare ikväll. Det är som en final.

– Vi känner till varandra väl. Vi har tittat på alla deras matcher och de på våra. Vi behöver spela med intensitet och försöka ha kontroll över bollen. Det kommer bli en match där vi kan förvänta oss olika taktiker beroende på vilka som spelar. 

– Vi respekterar Real Madrid och deras spelare. Det är ingen tillfällighet att de har 13 Champions League-titlar. Men vi är inte rädda och vi kommer att göra allt för att avancera till nästa runda. 

Håll ögonen på

Dani Carvajal - Formen har inte varit på topp på sistone, mycket på grund av skador, men det är dags för honom att tysta sina kritiker. Har knappast något lätt uppgift men är det någon som kan stänga ner superstjärnor så är det Carvajal.

Marco Verratti - Den lille italienaren är en personlig favorit. Kan vara helt magisk vissa stunder för att på någon sekund tappa skallen helt. Det finns mycket känslor hos Verratti och det kan förhoppningsvis Real Madrid utnyttja på bästa sätt.

Luka Modric - Det finns egentligen inte mer lovord att ösa över honom. Kroaten är 36 år men spelar som han är tio år yngre. Sättet han blandar magi med stenhårt jobb är unikt - och gör honom så lätt att älska. 

Kylian Mbappé - Givetvis dubbelmötets stora snackis. Uppges vara klar för Real Madrid nästa säsong men vill samtidigt göra allt för att PSG ska vinna hela turneringen i år. Avgjorde första mötet och det gäller verkligen för Madrid att se upp ikväll. Blir dessutom intressant att se hur han tas emot av publiken. 

Till sist:

Det finns en del spelare som har representerat båda klubbarna. Här är en kombinerad elva med spelare som representerat de båda.

                 Navas
      Hakimi Ramos Heinze
                Makelélé
 Beckham Lass Di Maria Sarabia
              Jesé Anelka

Vad: Åttondelsfinal 2/2 i Champions League
Plats: Santiago Bernabéu, Madrid
När: Onsdag 9/3 klockan 21:00
Domare: Danny Makkelie, Nederländerna
Kanal: C More
Tips: 2-1 efter fulltid. Madrid vidare efter straffsparksläggning. 


"Jag pratar nästan varje dag med Sergio. Det kommer bli fint att se honom igen. Jag förväntar mig att han får ett varmt välkomnande på Bernabéu för han är en legend i klubben och en av de bästa försvararna någonsin". / Luka Modric om att Sergio Ramos återvänder ikväll. 


HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-03-09 08:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid