Santiago Bernabeu, 2023-09-17 21:00

Real Madrid - Sociedad

Inför Real Madrid - Real Sociedad

Inför Real Madrid - Real Sociedad

Efter ett landslagsuppehåll så är det återigen dags för ligafotbollen att ta plats och Santiago Bernabeu att bjuda in till match efter fyra raka ligasegrar och ensam ledning så kommer Real Sociedad på besök med en seger och tre kryss i bagaget.

Innan landslagsuppehållet så har Madridpubliken nästan uteslutet haft ett namn på sina läppar, Jude Bellingham som har visat en strålande form under sin första tid när man burit laget på sina axlar trots sin korta tid i klubben. Spelet har varierat och publiken har fått göra sig mer och mer bekanta med den diamant-formade uppställningen på mitten med två centrala anfallare som faktiskt nog sett lite uddlös ut från fall till fall.

I matchtruppen saknas som tidigare de långtidsskadade Eder Militao, Arda Guler och Courtois men även Vinicius får nog publiken vänta lite längre på innan han är redo för spel. Glädjande Besked är att Ceballos och Ferland Mendy ser ut att vara tillbaka, får se om någon speltid ges. 


Bra form på hela mittfältet med Bellingham i spetsen och vi fick under landslagshelgen se glädjande insats på Carvajal.

Väntad Startelvea:
Kepa
Carvajal-Alaba-Rudiger-Fran
Kroos- Tchouameni – Valverde
             Bellingham
Joselu                 Rodrygo

Min magkänsla säger att det är den elvan vi får se, jag tror inte Carlo är redo att anförtro Brahim Diaz från start och i en match mot Sociedad så tror jag Valverde kommer bli nyttig. Joselu med nätkänning mot Getafe och mot Cypern flyttar man nog inte på. Samt att Kroos nog gjort den platsen bredvid Tchouameni till sin strax före Camavinga och Luka Modric.
Hoppas att Rudigers insatser förra helgen är ett minne blott för annars finns en Nacho att börja blicka mot.

Förutom tre insläppta mot Granada senast så har Real Sociedad varit hyfsat solida bakåt och i med Reals offensiv i år tror jag att de kan bli en nöt att knäcka men med publikens stöd i ryggen så ska det vara en trepoängare på hemmaplan.

Mitt tips: 2-1
Bortakollen: höjer ett varningens finger för Barrenetxea samt att man kan hålla ett litet öga på Zubimendi.
 

Kevin Holmberg Morenoangryblackman882023-09-16 12:20:41
Author

Fler artiklar om Real Madrid