2020-06-18 22:00

Real Madrid - Valencia

Inför Real Madrid - Valencia CF

Inför Real Madrid - Valencia CF

Äntligen dags igen för Los Blancos att ta sig an Valencia på tillfälliga hemmaplanen Alfredo Di Stefano.

10 matcher, 10 finaler, 900 minuter. Det är dags nu för de vita från huvudstaden att lyfta den efterlängtade ligatiteln. Det är hela 3 år sedan La Liga bucklan senast lyftes av Marängerna, det är dags igen! Efter Barcelona vinst igår finns inget annat än vinst på schemat.

Real Madrid

Los Merengues tog en betryggande vinst hemma mot Eibar (3-1). Alla tre målen hade väldigt fina spelsekvenser som föranledde till målen, vilket var väldigt glädjande att se, trots det långa uppehållet. Real visade även ett fint lugn med boll i uppbyggnadsfasen och försökte trots Eibars höga presspel att spela sig ur situationerna. 
Detta ger en hopp om att vi kan lyfta La liga titeln nu i sommar!

Los Blancos har inte förlorat på hemmaplan mot Valencia sedan 2008, 6 vinster, 4 kryss och de har gjort minst 2 mål per match de 6 senaste hemmamatcherna.

Eden Hazard såg pigg och fräsch ut senast mot Eibar, han hade ett fint samarbete med Benzema och gick av planen med en assist, ska bli intressant att följa honom nu om han håller sig skadefri och se ifall han kan leverera och bli den ytter Real Madrid har saknat sen CR7 lämnade.
Mindre glädjande nyheter är att Lucas Vazquez har dragit på sig en vadskada
Några ord från Zizou inför mötet mot Valencia:

“Det är 10 matcher kvar och vi kommer allt i vår makt för att vinna dem. En mycket bra och viktig motståndare kommer att göra det svårt för oss. Vi vill spela en bra match och fortsätta med vad vi gjorde häromdagen. Vi är hemma, vi vill ha tre poäng och vi ska göra allt för att vinna matchen.

Vi vet hur starka vi är. Sedan finns det en motståndare som också ger dig svårigheter under matchen. Vi vet att om vi kommer in i till matchen, med styrka och intensitet, är vi starka. Vi tränar väl och tänker på de matcher som kommer vår väg. Vi är alla fokuserade på morgondagens match. ”

Truppen:
Porteros: Courtois, Areola y Altube.
Defensas: Carvajal, Militão, Ramos, Varane, Marcelo, Mendy y Javi Hernández.
Centrocampistas: Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, James e Isco.
Delanteros: Hazard, Benzema, Bale, Asensio, Brahim, Vinicius Jr. y Rodrygo.

Trolig startelva: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos,Mendy ;Valverde, Casemiro, Kroos; Bale, Hazard, Benzema

Valencia

Valencia då som precis innan corona-uppehållet blev utslagna i Champions League mot Atalanta, kryssade nu i återstarten i derbyt mot Levante (1-1). Just nu befinner sig Valencia sig på 8:e plats, men enbart 4 poäng upp till en 4:e plats och CL. Dessa 10 avslutande matcher för “Los Ché” blir alltså otroligt viktiga, vi får därmed räkna med tufft motstånd. 

Valencia har tre tunga avbräck i backlinjen, då den forna Real spelaren Ezequiel Garay, Cristiano Piccini och Gabriel Paulista alla tre missar matchen. 

Trolig startelva: Cillessen; Wass, Diakhaby, Guillamon, Gaya; Torres, Parejo, Kondogbia, Soler; Rodrigo, Gameiro

Tid & plats: 22:00, torsdag 18 juni, hemma på Alfredo Di Stefano.
Kanal: Cmore
Tips: 3-1 (Hazard x2, Benzema) 

 


 


 

Patrik Brunner 2020-06-18 12:05:58
Author

Fler artiklar om Real Madrid