Santiago Bernabeu, 2023-04-08 21:00

Real Madrid - Villarreal

Inför: Real Madrid - Villarreal

Inför: Real Madrid - Villarreal

Det har blivit dags för omgång 28 i La Liga och Real Madrid tar emot Villarreal.

Real Madrid mår riktigt bra just nu. Efter landslagsuppehållet har man spelat två matcher och har vunnit båda riktigt stort. Först krossades Valladolid på hemmaplan med 6-0 och tidigare i veckan åkte man till Camp Nou och körde över Barcelona med 4-0, vilket innebär att man nu är i final i Copa del Rey. 

Man är dock långt ifrån (elva poäng) just Barcelona i ligan och många gånger har laget haft svårt att komma upp i nivå. I cupspelen har det sett betydligt bättre ut och frågan är hur man tar sig an matchen mot Villarreal ikväll, framförallt med tanke på att Chelsea väntar i kvartsfinal av Champions League på onsdag. 

En som har sett rejält spelsugen ut är Karim Benzema, som fick välbehövlig vila under landslagsuppehållet. Fransmannen har varit enormt bra de två senaste matcherna har lyckats göra två raka hattrick. Vi vet hur han växlade upp under våren i fjol och ska man ha chansen att gå lika långt i år så måste Carlo Ancelotti vara rädd om honom. Förhoppningsvis blir det i alla fall inga 90 minuter ikväll. 

Den enda som inte finns tillgänglig ikväll är Ferland Mendy.

Trupp


Potentiell startelva
Courtois
Vazquez Nacho Alaba Camavinga
Tchouameni
Valverde Ceballos
Rodrygo Benzema Vini Jr

Carlo Ancelotti inför matchen

– Jag är lugn, exalterad och motiverad. Laget är i riktigt bra form och vi ska ställa ut det bästa laget för att fortsätta kämpa om ligatiteln. 

– Du kanske inte tror att Benzema, Modric och Kroos har den fysiska energin som de yngre. Men sättet de hanterar matcher på är unikt och kan inte köpas för något i världen. Det föds med erfarenhet och och de har just det och kan hantera saker som inga andra kan. 

– Rodrygo anlände sent till träningen på grund av personliga skäl men han har kunnat träna och startar troligtvis. 
 

Villarreal jagar en plats i Champions League och kommer till Bernabéu med en imponerande 2-0-seger mot Real Sociedad efter uppehållet. Laget placerar sig just nu som sexa i tabellen och har fyra poäng upp till just Sociedad som har den sista Champions League-platsen för tillfället. Villarreal har gått riktigt bra i ligan på sistone och har fyra segrar och ett kryss på de fem senaste matcherna. Räkna med ett taggat bortalag som gästar Bernabéu ikväll.

Quique Setién måste dock klara sig utan sin anfallsstjärna Gerard Moreno samt Francis Coquelin, Etienne Capoue och möjligtvis Raul Albiol, som fortsatt är ett frågetecken. 

Potentiell startelva
Reina
Foyth Mandi, Pau Torres Pedraza
Terrats Dani Parejo Alex Baena
Chukwueze Morales Yeremi Pino

Setién inför matchen

– Du vet aldrig vad som är bäst mot Real Madrid. Att dominera eller att bli dominerad. Det är ett lag som inte är likt något annat. 

– Det absolut viktigaste är att vara noggranna och att försvara oss bra. 

Vad: Omgång 28 i La liga
Plats: Santiago Bernabéu, Madrid
När: Lördag 8 april klockan 21:00
Domare: Javier Alberola
Tips: 2-1

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2023-04-08 08:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid