2020-09-20 21:00

Sociedad - Real Madrid

Inför Real Sociedad – Real Madrid: Premiär!
Kan Ödegaard ta en ordinarie plats i Real Madrid denna säsong?

Inför Real Sociedad – Real Madrid: Premiär!

Det är äntligen dags för säsongspremiär på svårspelade Anoeta mot Real Sociedad. En väldigt tuff start på en säsong med ett klart och tydligt mål: att försvara ligaguldet. Nu kör vi! Vamos!

La Liga hade premiär förra helgen men eftersom Real Madrid medverkade i Champions League fick laget ytterligare en veckas förberedelser. Real Madrids tilltänkta premiär mot Getafe blev därför istället till en träningsmatch bakom stängda dörrar. En träningsmatch Los Blancos vann med 6-0 efter bland annat fyra mål av förra säsongens målkung Karim Benzema. Det är också den enda träningsmatch som spelats så status på laget och formen är väldigt svår att säga något om. Vi får helt enkelt vänta och se! Efter ikväll har vi förhoppningsvis lite svar på vart Real Madrid står just nu.
 
Läget i truppen:
Real Madrid har inte gjort några större värvningar inför året och en anledning sägs vara för att man sparar pengar till att försöka värva Mbappe nästa år då fransmannens kontrakt med PSG går ut sommaren 2022. Räkna med att ”Mbappe Gate” kommer bli en följetång inför varje silly season framöver.
 
Men trots uteblivna nyförvärv finns det ändå en ”ny” spelare i Real Madrid som alla är nyfikna på: Martin Ödegaard som är tillbaka efter utlåning. Mittfältaren gjorde stor succé för Real Sociedad förra säsongen och den stora frågan inför den här säsongen är om han lyckas ta en ordinarie plats i laget och i så fall på vems bekostnad. Luka Modric fyllde nyligen 35 år och är inne på sin sista vals. Kan Martin axla den roll Modric så ypperligt utfört? Eller kommer Zidane använda honom på annat sätt?
 
Annars har Real Madrid snarare rensat i truppen än förstärkt den. Hakimi är såld till Inter, James är såld till Everton och Reguilon är såld till Tottenham, Ceballos fortsätter vara utlånad till Arsenal, Brahim Diaz är utlånad till Milan, Kubo är fortsatt utlånad – denna gång till Villarreal och Vallejo är utlånad till Granada. Och äntligen – får man väl ändå lov och säga – är Gareth Bale också utlånad. Walesaren återvänder till Tottenham på ett säsongslån där Real Madrid och Tottenham delar på hans lön.    
 
Zidane har tagit ut följande 22 spelare: Courtois, Lunin, Altube, Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Odriozola, Mendy, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Ödegaard, Marvin, Arribas, Benzema, Mayoral, Jovic, Vinicius Jr. och Rodrygo. 
 
Det ska bli intressant att se hur Zidane väljer att starta och jag hoppas verkligen han ger ordentligt med speltid till Ödegaard då det är en spelare man vill se i dagens Real. Jag hoppas också Zidane vågar använda sig mer av Vinicius Jr. – även när också Hazard är tillgänglig. Och för Hazard är verkligen den här säsongen ”upp till bevis”. Presterar Hazard lika uselt som föregående säsong är jag rädd för att värvningen av belgaren kommer summeras som en stor flopp.
 
Real Sociedad
Real Sociedad hade sin ligapremiär förra veckan mot Real Valladolid. En match som slutade 1-1. Hur status är för Real Sociedad är också givetvis svårt att säga. Men räkna med att laget kommer fightas om Europa League-platserna – inte minst efter att David Silva lämnat Manchester City och återvänt hem till Spanien. Silva missade Real Sociedads säsongspremiär efter att ha testats positivt för Covid-19 men är med i kvällens trupp och kan således göra sin debut mot Los Blancos.
 
Tid: 21:00
Plats: Estadio Anoeta
Kanal: Cmore
Tips: 1-2
 
Dags att försvara ligatiteln! Vamos mi Madrid!

Anton Dahlén2020-09-20 12:45:43
Author

Fler artiklar om Real Madrid