José Zorrilla, 2022-12-30 21:30

Valladolid - Real Madrid

Inför Real Valladolid – Real Madrid

Inför Real Valladolid – Real Madrid

Efter ett femtio dagar långt VM-uppehåll är det äntligen dags för La Liga-fotboll igen. Real Madrid gästar under fredagen Valladolid för årets sista match.

Real Madrid
Det var femtio dagar sedan som Real Madrid senast spelade en tävlingsmatch. Formen är med andra ord väldigt oklar men två träningsmatcher mot Leganés (15/12) och Getafe (23/12) som slutade 1-1 respektive 0-0 kanske ger en fingervisning om att allt inte är på topp i Los Blancos, lite som känslan var precis före VM.

Barcelona går fram som en ångvält i ligan och toppar tabellen med två poäng trots förlusten i El Clasico. Ska Real Madrid ha en chans att försvara sin titel i vår kan vi inte tappa många poäng. Framförallt inte borta mot Real Valladolid. Det är en match som måste vinnas.

Ancelotti har tagit ut följande 23 spelare; Courtois, Lunin, Luis López, Carvajal, Militao, Alaba, Vallejo, Nacho, Odriozola, Vazquez, Rüdiger, Mendy, Kroos, Modric, Camavinga, Valverde, Tchouameni, Ceballos, Hazard, Benzema, Asensio, Vini Jr. och Rodrygo.

Med tanke på det tuffa spelschema som nu väntar under vintern (med bland annat spanska supercupen och klubblags-vm i februari) lär vi få se en hel del roterande. Det är många matcher som ska spelas. Tchouameni som startade i VM-finalen får säkert vila medan Benzema nog är sugen på att visa upp sig igen efter det som hände i Qatar och hans avsked från det franska landslaget.

Äntligen ska vi få se Real Madrid igen!

Real Valladolid
Den Ronaldo-ägda klubben från Valladolid lyckades förra säsongen ta sig tillbaka till La Liga och har än så länge gjort det bra. Man ligger i mitten av tabellen med sex poäng ner till den absoluta botten. Det får ses som mer än godkänt. Tillskillnad från Real Madrid har klubben under VM-uppehållet spelat hela fem träningsmatcher. En seger, en oavgjord och tre förluster får dock ses som ett inte alltför imponerande facit men som vanligt är det svårt att säga något om formen baserat på träningsmatcher. Real Valladolid kommer säkert göra allt för att knäppa stora, stygga Real Madrid på näsan och avsluta 2022 med en seger hemma på Estadio José Zorrilla.

När? Fredag 21:30
Vart? Estadio José Zorrilla
Sänds? Cmore
Tips? 1-3

¡VAMOS MI MADRID!

Anton Dahlén2022-12-30 01:47:19
Author

Fler artiklar om Real Madrid