Inför: RS – Alaves

Inför: RS – Alaves

Återigen dags för match i La liga och denna gång är det derby mot Deportivo Alaves. Real Sociedad måste studsa tillbaka efter fiaskot i EL och försöka knipa tredje raka segern.

Efter två raka segrar i la liga så kom det en smärtsam förlust mot Man Utd i torsdags. Engelsmännen sprang sönder baskerna och vann enkelt med 0–4. Returen spelas på torsdag på Old Trafford men det känns ganska så kört även om vi kommer ge det en chans. Därför tror jag att La Real kommer matcha ett starkt lag i derbyt och kanske vila några i EL.

Tabellen i la liga är tajt så varje poäng är viktig om vi ska vara med om Europaplats när säsongen är slut. Real Sociedad ligger för närvarande på en femte plats med 38p på 23 matcher. Efter en lång formsvacka har laget nu börjat vakna till igen. Alexander Isak är i storform och är en av anledningarna till att vi börjat vinna igen.

Det är viktigt att vi håller upp tempot i en match som denna och inte låter Alaves får vila i försvarspositioner. Jag tror vi kommer vara väldigt spelförande i matchen och att bortlaget kommer satsa på kontringar. Därför ser jag att vi måste våga variera längre bollar i djupet med korta passningar på marken så vi inte blir för lättlästa. David Silva måste komma med mer i spelet än vad han har gjort i de två sista matcherna. Det är svårt att sätta fingret på om det beror på honom själv eller att han inte får rätt passningar. Sedan måste våra mittbackar stepa upp betydligt och inte släppa till så mycket yta bakom för djupledsbollar. 

Läget i truppen:
Backarna Aritz och Zaldua missar derbyt pga skador. Aritz fick kliva av uppvärmningen mot man utd och Zaldua gick av skadad under matchen. Carlos Fernandez fick en smäll på en träning i veckan och missar matchen imorgon med. Ander Barrentxea finns heller inte med i truppen till imorgon då han är avstängd. Sedan kom rapporter under fredagen att Isak har en känning i en höft. Troligtvis är han tillgänglig för matchen men annars lär tredje valet Bautista få sin första start för säsongen. 

Truppen:
Remiro, Illarramendi, Zubeldia, Portu, Merino, Oyarzabal, Januzaj, Aihen, Guridi, Sagnan, Guevara, Merquelanz, Gorosabel, Isak, Monreal, Silva, Le Normand, Bautista, Lopez, Marrero, Zubimendi, G. de Zarate. 
 
Min startelva:
Remiro, Gorosabel – RLN – Zubeldia – Monreal; Illarra – Merino – Silva; Januzaj – Isak – Oyarzabal
 
Matchstart: Söndag 16:15
Plats: Reale Stadium
Mitt tips: 3-0

Mike Billman@Zebillman2021-02-20 20:56:00
Author

Fler artiklar om Real Sociedad