Isak sköt hem tre poäng

Real Sociedad vann derbyt mot Alaves komfortabelt med 4-0. Den store hjälten blev Alexander Isak med sitt första hattrick i la liga.

RS-Alaves 4-0 (1-0)
1-0 41´ Isak (Merino)
2-0 49´ Isak (Silva)
3-0 62´ Isak (Oyarzabal)
4-0 73´ Portu (Silva)

Laget:
Remiro, Gorosabel – RLN – Zubeldia – Monreal; Illarra – Merino – Silva; Portu – Isak – Oyarzabal
Byten:
UT: Oyarzabal, Silva, Isak, Merino, Illarra
IN: Guevara, Guridi, Bautista, Merquelanz, Januzaj

Summering av matchen:
Detta var en match som började ganska trevande från båda lagen. Första halvlek kommer inte gå till historien som någon höjdare. När väl La Real fick hål på Alaves strax före paus var det ingen snack om saken. Andra halvlek kontrollerade hemmalaget matchen för fullt och lyckade göra ytterligare tre mål och matchen slutade som bekant 4-0.

Matchen lirare var givetvis Alexander Isak. Svensken lyckades med att göra sitt första hattrick i la liga. Han blev där med den yngste spelare under 2000 talet att göra tre mål i samma match i la liga. Alexander har nu gjort 21 mål totalt i la liga (12 denna säsong) och är med det näst bäste svensk efter Garvis. Det går inte att påpeka för många gånger att sedan Willian José flyttat och Isak blivit nummer ett har han gjort nio mål på sina senaste sex matcher i la liga. Det kallar jag formtopp.

Summering av målen:
1-0: Mikel Merino har bollen ensam halvvägs in på motståndarens planhalva. Isak drar i djupled och Merino slår en perfekt boll över mittbacken som Isak möter på volley. Ett svårt mål i mina ögon då bollen kommer bakifrån men ändå lyckas Isak få en bra träff och bollen går hårt förbi målvakten som är chanslös.

2-0: En kontring som går fram till David Silva som kommer mot försvarslinjen. Isak springer i djupet och får en perfekt passning av Silva. Han kommer lite ur vinkel men gör en lätt lyftning med vänsterfoten över en utrusande keeper i Alaves. Ett mål har helt klart inte hade gjort i höstas.

3-0: Isaks tredje mål för dagen kommer till genom att Silva slår en passning i djupet på kanten till Oyarzabal. Han i sin tur slår bollen längst backen mellan backlinjen och målvakten där svensken kommer framrusande och behöver bara vinkla in bollen i mål med foten. Ett relativt lätt mål och han är verkligen värd detta hattrick i din form han är i.

4-0: Portu får även göra ett efterlängtat mål. Han blir framspelad av Silva och får friläge från kanten. När målvakten kommer ut chippskjuter Portu bollen i bortre och det blir stolpe in.

Som jag skrev i inför rapporten ville jag se mer av David Silva efter två bleka insatser. Och det kändes som han läst min text då man idag kunde se den gamle Silva tillbaka. Han var högst delaktig i tre mål och stod för två fina assister. Som motståndare vill du verkligen inte att Silva kommer med bollen i fart mot din backlinje.

MVP: Alexander Isak.