#Isak2026

#Isak2026

Alexander Isak förlänger sitt kontrakt med klubben fram till 2026. Efter en bra säsong i La Liga och ett helt okej EM valde klubben att förlänga med sin stora målskytt.

EM äventyret för Sverige tog slut i tisdags och det har spekulerats vilt under helt turneringen vilka lag som är ute efter Isak. Det ena storlaget efter det andra har radat upp sig som intressenter för den svenske anfallaren. Fast under dagen dog alla rykten för ett tag i alla fall. Alexander Isak valde att skriva på för ytterligare två år för La Real.

Real Sociedad meddelade under torsdag eftermiddag förnyelsen av kontraktet för Alexander Isak fram 2026, det vill säga två år mer än vad det hade undertecknat innan. Underteckningen ägde rum i Stockholm, där Isak redan är efter att Sverige eliminerats från EM. Presidenten Jokin Aperribay och fotbollsdirektören Roberto Olabe har rest dit.

Alexander Isak uttalade sig under dagen: ” Jag är väldigt glad över att fortsätta i La Real. Det är en fantastisk klubb, jag känner mig älskad här och hoppas fortsätta njuta av att vara en del av det här laget i många år framöver.”

Klubben har inte gått ut med något offentligt angående några summor på kontraktet. Det har spekulerats mycket i utköpsklausulen. I hans tidigare kontrakt stod det att Dortmund kunde köpa loss han för €30M medan resterande klubbar hade €70M. I det nya kontraktet har klausulen för BVB försvunnit och det sägs att utköpsklausulen nu är på €90M.

Vill avsluta texten med ett citat från en supportervän i Norge som summerade underskriften så här: ”Forlengelsen av kontrakten er den beste nyheten la Real kunne få i sommer.”

Aupa La Real
 

Mikael B@Zebillman2021-07-01 19:19:45
Author

Fler artiklar om Real Sociedad