La Real slutar 5a

La real slutar på en 5e plats och Europa Leauge spel nästa säsong är klart. Detta efter att besegrat Osasuna på bortaplan med 0-1.

Starelvan:
Remiro, Gorosabel – RLN – Aritz – Monreal; Zubimendi – Guevara – Silva; Portu – Isak – Oyarzabal.

Dagens match var ingen höjdare och vi gör en ganska blek historia. Det dröjde 86 minuter innan vi fick hål på Osasuna. Målet skrevs som självmål men det var tack vare Isak som det blev mål.

Första halvlek var ingen rolig historia där Osasuna försvarade sig utmärkt. Vi hade mycket boll men skapade inget alls. Det enda som var positivt i denna halvlek var att det var en vacker sommarkväll i Pamplona.

I andra halvlek blev det lite mer fart på Real Sociedad och man skapade lite fler chanser. Både Isak och Oyarzabal hade två farliga lägen från kanten men avsluten gick utanför. Den som hade bäst chans var David Silva som var fri mot målvakten efter en fin passning av Isak. Avslutet var riktigt usel och gick över. Där och då trodde jag han sköt EL platsen från oss. Osasuna försvarade sig bra och Imanol sa innan matchen att vi måste göra mål på våra lägen. Med tio minuter kvar låg vi på 7e plats eftersom Betis ledde och Villarreal med. Då valde Imanol att sätta in Barrenetxea och Januzaj. Detta skulle bli ett riktigt bra drag, framförallt den sistnämnde. Belgaren fick mycket boll och skapade i stort sett någon vid varje bolltouch. I minut 86 får vi en frispark som alla tror en högerfot ska lägga in för inlägg. Januzaj går dit och tar bort alla andra och drar ett inlägg längst marken med sin vänsterdojja. Precis framför målvakten dyker Isak upp och styr bollen i ribban och sedan går den ner i marken och på målvakten och in, 0-1. Sådan underbar känsla när vi gör mål och först trodde man Isak gjort sitt 17e mål. Fast innan man kunde jubla fullt ut väntade man som vanligt på att VAR inte skulle hitta något att döma bort målet för. Det stod dock kvar och vi leder med 0-1. Efter det blev det åtta minuter (4 tillägg) där man var väldigt nervös men Real Sociedad hade koll på läget. Slutsignalen gick och vi spelar i Europa Leauge 21/22.

Känslan efter matchen var underbar då jag ett tag trodde att vi skulle missa EL. Idag tackar jag Januzaj för vinsten och jag hoppas Olabe och gänget i klubben sätter sig ner med han snart. Hans kontrakt går ut nästa år och det behöver förnyas. När han är frisk och i form är han underbar att beskåda.