Santiago Bernabeu, 2024-02-04 21:00

Real Madrid - Atlético

Läge för Real Madrid att lämna Atlético utanför titelstriden i El Derbi Madrileño

Läge för Real Madrid att lämna Atlético utanför titelstriden i El Derbi Madrileño

El Derbi Madrileño för den fjärde och kanske sista gången för säsongen på Santiago Bernabeu. I vad som blivit ett allt mer hetisgt möte så ger en vinst för Los Blancos en fortsatt serieledning och ett ännu större gap på 13 poäng ner till Atléti.

Ett Real Madrid på 57 poäng i serieledning kan om Girona ikväll lördag förlorar mot Real Sociedad ha en serieledning på 5 poäng vid vinst i derbyt imorgon. Ta det och att Real just möter Girona nästa vecka så förstår man nog hur viktig den här perioden är för hur säsongen ska sluta. Dessutom är Atlético Madrid det enda lag som har slagit Real Madrid den här La Liga säsongen, men på Bernabeu brukar de ha det desto tuffare och senaste gången de slog Real på bortaplan var 2016. 

Barcelona har de senaste åren tappat lite av sin status vilket man enkelt kan se både på plan, ekonomiskt och när Lucas Bergvall tidigare i veckan väljer Spurs framför dem. Tack vare det har Atléti mer och mer blivit den bittraste rivalen för Real Madrid, vilket har visat sig på planen. Alla de tre matcherna tidigare den här säsongen har innehållit dramatik, bra spel och irritation både på plan och läktaren. Vilket har saknats de senaste åren i spansk fotboll. 
 
Diego Simeone har från och med den här säsongen bytt taktik och släppt lite på den buss han väldigt ofta parkerade i matcherna. Visst kan de ofta se lite svajiga ut bakåt men de flesta lagen har fått känna på en mycket bättre offensiv från de rödvita denna säsong. I Madrid derbyna på sistone har de även stått för ett väldigt hårt och ibland fult spel, ofta signerat Messis livvakt Rodrigo de Paul eller den Real Madrid fostrade Marcos Llorente. Både Llorente och Morata har visat i Atléti att de lämnat alla känslor de haft för Real bakom sig och på planen råder det inga tvivel om att det är just dem och De Paul som helst vill slå Real. Roligt för Atlético är att Morata varit farlig framåt tillsammans med Griezmann då de tillsammans stått för 33 poäng såhär långt in på den spanska ligasäsongen. Med en Real backlinje med flera skador och en Rüdiger som är osäker till spel pågrund av skadan han drog på sig i senaste matchen så ser nog Atleti att de kan ha en bra chans framåt. 
 
På läktaren har rivaliteten också visat sig väldigt starkt den här säsongen. Man kan väl säga att det började förra säsongen i och med rasismen och hatet Vini fick utstå från bland annat de rödvita fansen. Nu är matchen på Bernabeu och Atlético fansen lär inte va lika många och heller inte höras lika mycket vilket kan påverka Atléticos intensitet men även Vini som nog ändå kommer vilja visa vad han känner gentemot Atlético Madrid. 
 
Som sagt så är Rüdiger osäker för spel i derbyt. Att lägga till på det är att Tchouameni efter ett gult som går att diskuteras blivit avstängd och missar matchen. Väljs Rüdiger att vilas så lär Camavinga, Carvajal eller Mendy spelas som mittback bredvid Nacho enligt Ancelotti. Det troligaste är nog Carvajal då vi behöver någon vi kan lita på i försvaret, en ledare och det har Carvajal sannerligen visat att han kan vara den här säsongen. Oavsett vad så har Real Madrid varit starka defensivt bakpt och efter form så borde gå Lunin gå före Kepa i målet och spela i morgondagens derby. Viktigt är att Vini håller sitt spel uppe oavsett vad Atléti spelarna fösöker med för med brassen taggad och revanschsugen på Atlético samt en utvilad Jude Bellingham så kan det bli riktigt roligt att se Real Madrid spela fotboll imorgon. 

Ancelotti inför matchen:
-Lunin och Kepa vet inte vem som kommer att spela imorgon. Jag tror det är bra för dem att rotera de två.

-Jag kommer bestämma imorgon om Rüdiger spelar eller inte.

-Joselu starter? Vi överväger det eftersom vi inte har några långa spelare.

-Camavinga är ett alternativ som mittback. Han är väldigt snabb och vinner dueller. Han, Carvajal eller Mendy är alternativ och jag tror att de skulle göra det väldigt bra.

Potentiell startelva för Real Madrid:
Lunin
Carvajal Rüdiger Nacho Mendy
Camavinga
Valverde Kroos
Bellingham
Rodrygo Vini

Potentiell startelva för Atlético Madrid:
Oblak
Witsel Hermoso Reinildo
Molina De Paul Koke Rivas Lino
Griezmann Morata

När: Imorgon
Tid: 21;00
Domare: José María Sánchez Martínez
Arena: Estadio Santiago Bernabeu
TV/Stream: TV4 Sport Live 1/TV4 Play

HALA MADRID!

Martin Svärdberg2024-02-03 19:39:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid