"Lämnar bara om de sparkar mig"
Carlo Ancelotti förnekar kontrakt med Brasilien.

"Lämnar bara om de sparkar mig"

Den senaste veckan ar det ryktats om att Carlo Ancelotti kommer lämna Real Madrid efter säsongen. Nu svarar dock italienaren på uppgifterna: – Jag lämnar bara om de sparkar mig, säger han enligt Marca.

Carlo Ancelottis kontrakt med Real Madrid löper ut sommaren 2024. Men med sämre resultat i ligan på sistone och Brasiliens jakt på en ny förbundskapten så har det börjat pratas om Ancelottis framtid i klubben. De kom nyligen uppgifter om att Ancelotti har kommit överens om att ta över efter Tite i Brasilien men under gårdagens firande av titeln i Klubblags-VM förnekar han nu att han lämnar efter säsongen, om han själv får bestämma.

– Jag lämnar bara om de sparkar mig. Jag är nöjd med att fortsätta skriva historia med Real Madrid. Vi har haft en fin tid här i Marocko under turneringen, med mycket supportrar på plats. Vi är väldigt nöjda, sa Ancelotti efter klubbens 100:e titel. 

Det fanns ju också ett scenario där Ancelotti skulle riva sin tränarlicens om Fede Valverde inte gjorde tio mål denna säsong. Men alla inblandade kan nu andas ut då uruguayanen svarade för två mål igår och nu har nått tvåsiffrigt. 

– Jag är väldigt nöjd över att han har lyckats med det så slipper jag riva licensen, haha. Valverde har gått igenom en tuff tid men har nu börjat hitta rätt igen. Han bidrar mycket till oss, inte bara med målen, berömmer italienaren. 

Om Ancelotti blir kvar efter säsongen återstår ändå att se. Real Madrid har halkat efter i ligan och härnäst väntar Elche på hemmaplan kommande vecka och sedan Osasuna på bortaplan innan man möter Liverpool i Champions League-slutspelet. Han behöver definitivt få ordning på framförallt defensiven tills dess, om han inte ska riskera just sparken. 

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2023-02-12 14:31:01
Author

Fler artiklar om Real Madrid