Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Rena rama lotteriet - Ikväll avgörs allt

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Rena rama lotteriet - Ikväll avgörs allt

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Ikväll spelas ligans näst sista omgång men det kunde likväl vara den sista. Det är så mycket som avgörs att nästa helg troligen inte spelar någon roll.

Såhär är läget:
Barcelona och Real Madrid slåss om ligasegern.
Sevilla och Mallorca om sista CL-platsen
Getafe, Villarreal och Athletic om den sista Europa Leaugeplatsen
Espanyol, Almería, Zaragoza, Sporting, Málaga, Racing, Tenerife, Valldolid och Xerez om att hålla sig kvar.

Givetvis har vi alla fokus på toppstriden men kolla längst ner i tabellen. Hur spännande är det inte där?! Men first thing first.

Toppen:
Barcelona har fördel, eller? På pappret känns det betydligt enklare att spela hemma mot Athletic än borta i Sevilla. Om vi utgår att Real vinner så skulle inte ens oavgjort vara ett resultat för Barcelona. Kort sagt - det lag som toppar tabellen efter ikväll vinner ligan.
Och att inte redan ha avgjort ligan när man tagit nytt poängrekord är en gåta. Å andra sidan tar Real Madrid över poängrekordet ifall de vinner...märklig säsong.

Europa:
Valencia är safe, Sevilla har Barca hemma och Mallorca åker till A Coruña. Tappar Sevilla poäng har Mallis ett guldläge att nå Champions Leauge. Men då måste Deportivo också bemästras plus att Espanyol ska besegras hemma i den sista omgången. Inte omöjligt.
För Europa Leauges räkning ligger Getafe bäst till att följa Sevilla/Mallorca norrut på kontinenten. Två segrar mot Málaga och Atlético och saken är biff. Om inte kan Getafe lyckas ändå tack vare att Villarreal möter Valencia och Zaragoza samt att Athletic har Real Madrid borta och Depor hemma.

Botten:
Rent teoretiskt är väldigt många lag inblandade men det mest talar för att det står mellan tre-fyra lag egentligen. Xerez och Valladolid känns färdiga att börja om i Segundan, likaså kommer Espanyol, Almería, Zaragoza och Sporting vara safe. Vilket lämnar Málaga, Racing och Tenerife i en kamp om att undvika den sista platsen. Málaga ligger bäst till just nu men har också Getafe borta och Real Madrid hemma kvar. Racing som kanske har sämst form just nu har Valladolid borta (ödesmatch!!) och Sporting hemma. Och avslutningsvis har Tenerife Almería hemma och Valencia borta.

Sammanfattat:
På pappret vinner Real ligan före Barcelona
Valencia och Sevilla gör dem sällskap till CL
Mallorca och Getafe spelar i Europa Leauge
Racing, Valladolid och Xerez åker ur.

Känner er manade att överbevisa mig. Inte mig emot om jag säger så...

***
Visst vore det kul om någon del av ligan kunde leva en vecka till? Inte ofta allt avgörs i den allra sista omgången nu för tiden. Det enda vi missar är en el Pasillo...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-05-08 11:42:00
Author

Fler artiklar om Spanien