Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Grattis Barc€lona

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Grattis Barc€lona

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Vill börja med att säga grattis till dels Atlético men även till Barca. Madrid-laget gav äntligen fansen anledning att jubla och vinner man båda El Clásico som Barca gjorde mot Real Madrid så förtjänar man ligatiteln, inget snack om den saken.

Kvällens cupfinal lär bli galen och jag håller Atleti som knapp favorit, man har sett ruggigt taggade ut i cuperna denna säsong och Sevillas form har inte imponerat på mig hittills. Det blir en spännande "matchen i matchen" mellan anfallsparen Kun/Forlán och Negredo/Kanouté. Även ytterspelet lär bli avgörande där Reyes just nu dominerar. Missa inte finalen ikväll! Tippar 3-3.

Vidare noterar vi att det tog exakt ett dygn innan silly season satte igång. Mest aktiva är lite otippat Barcelona som redan gjort klart med David Villa - en mycket bra och smart värvning om ni frågar mig. Valencia behöver naturligtvis pengarna och bli inte förvånade om Silva sticker till Real Madrid inom kort.

Men Barca nöjer sig inte med detta! Juan Laporta ska bara lämna över ett dukat bord (troligtvis till Sandro Rosell) och klubben rycker i Rooney, Cesc och Torres. Naturligtvis inga kaffepengar vi snackar här. Vad hände med det "inhemska" katalanska och när kommer omvärldens kritikerstorm mot summorna som är inblandade? Förra säsongen dog ju en del av fotbollen om ni frågar vissa. Det jag vill komma fram till är dock: Alla klubbar är likadana, mer eller mindre.

Zlatan då? Tycker nästan synd om killen. Han ska naturligtvis inte gå till Real Madrid, han petar inte Higuaín och han petar inte heller Ronaldo. I England är många skeptiska till svenskens storhet men kanske att Mancini kan sno åt sig Zlatan till City som tack för gammal ost. Mitt tips; Juventus eller Milan.

Övriga tips och spekulationer lyder:

Fernando Torres spelar i Chelsea.
David Villa vet vi spelar i Barcelona.
David Silva går till Real Madrid.
José Mourinho likaså.
Espanyol köper Kim Källström och Ruud van Nistelrooy.
Zlatan går till Juventus.

Christopher Kviborg2010-05-19 13:31:00
Author

Fler artiklar om Spanien