Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: "Jag vill ha kort på mig och Shakira"

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: "Jag vill ha kort på mig och Shakira"

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Spanienbloggen vill avsluta VM med en sammanfattning. Här kommer VM: A-Z.

Antonio Puerta, Dani Jarque. Båda hyllade av de spanska guldhjältarna. Stort!

Börshaj: Eller, bläckfisk kanske. Paul knäckte spelbolagen på egen hand. Som tack har han nu fått en egen replika av VM-pokalen, och slipper bli calamares eller ingrediens i spansk paella. Gracias San Paul!

Citat: Diego Maradona. Innan VM blev den störste (på vilket sätt är upp till sig själv att avgöra) intervjuad och sa följande:
- Jag såg inte mycket av Pele, men min mamma säger att jag är bäst.
Maradona hamnade etta precis före Luis Aragones.
- Med den här uppställningen kommer Spanien inte långt.
Inget konkurrerar dock ut årets citat från den riktiga världen – givetvis från BPs ordförande: ””We care about the small people”. Vad fan är small people????

Diego: VM:s namn. Diego Forlan för att ha varit mästerskapets kanske bäste spelare (tillsammans med Iniesta, alltid), Diego Milito för att han spelade minimalt efter att ha gjort sin bästa säsong någonsin och avgjort världens största match på klubblagsnivå, Diego Lugano var hur bra som helst och Diego Maradona för att… han är Maradona.

Experter: Både SVT och TV 4 har skött sig mycket bra. Men Glenn är fortfarande bäst. Även Peter Jidhe, Jesper Hussfeldt och Rit-Ola förtjänar stort beröm.

Förbundskapten: Finns det någon annan än Del Bosque? Tror knappast det. Mustaschmannen blev hårt kritiserad av experter, som sedan fått krypa ordentligt till korset och ta tillbaka allt. Del Bosque har som tränare vunnit La Liga och Champions League på klubblagsnivå och VM på landslandsnivå. Det är har ingen gjort tidigare (Lippi vann VM, Serie A och CL iofs). Inte ens Luis Aragones.

Guldboll: Snälla. Ge den till Andres.

Höga förväntningar, Kan man väl inte direkt säga att England, Cristiano eller Messi infriade. Däremot blev vi glada över Forlans storspel, Ghanas organisation, USAs fighting spirit och Chiles galna gladfotboll.

Inhopp: Ok , helt seriöst. Var det totalt oväntat att en viss Jimmy Jump skulle försöka sig på att göra något under VM-finalen? Nej, FIFA nåddes av nyheten att målkameror går att använda år 2010 och hade med säkert inte hört talas om Señor Jump.
- Jimmy Who??? …hade Blatter enligt obekräftade källor sagt före matchen.

Jaha? Amerikanska CBS, en av världens största aktörer inom media, rapporterade under en tid att Holland vunnit VM-finalen i fotboll. OK…

Kapten: Iker Casillas. Han var bäst när det gällde, var kanske bäst av alla i finalen, hånglade upp sin flickvän i direktsändning, och gjorde det Maradona lyckades med bäst. Nej, vi pratar inte om att skjuta journalister med gevär sittandes i träd – vi snackar givetvis om att lyfta VM-bucklan. Gracias San Iker!!!

Ledarfrågor. Många förbundskapteners fortsatta öde har diskuterats. Diskussionen har bland annat rört vem som ska ta över, när en förbundskapten ska avgå, när någon ska sparkas och vem som ska sparka vem. Men –till slut är det upp till spelarna, faktiskt, att avgöra vem som leder laget. Om en förbundskapten inte har sina spelare med sig blir det svårt att upprätthålla sin trovärdighet. Det går bra att ringa till Frankrike och fråga, där finns en cirka 60 miljoner experter som kan svara på frågor i ämnet. Riktnummer +33, sedan valfria siffror.

Mattesnillen: NASA. En helt befogad rapport kom från NASA. Den berättade för oss andra normala personer att VM-bollens, Jabulanis, bollbana blir helt omöjlig att beräkna efter att ha uppnått 72 km/h. Robert Green vände på siffrorna, det gick sådär.

Nakenlöfte- Larissa från Paraguay. Modellen (omslagsflickan som vi skulle ha sagt i Sverige) lovade att ”klä av sig” – dvs strippa- om Paraguay gick vidare till semifinal mot Spanien. När Paraguay väl förlorade tog hon av sig allt ändå. För Paraguays skull. Win – win , eller lose-lose beroende på hur man ser det, för det paraguayanska folket (och alla som har Internet).

Oemotståndliga: Det var inte Brasilien som stod för den fotbollen. Nej, istället förflyttades skönspelet och charmfotbollen till Kraftwerk- och Autobahnland. Tyskland blev världens älsklingar, och fick en bronspeng med sig hem. Det räckte givetvis inte mot España.

Plåga: Varje sommar brukar det dyka upp en beep-bop låt som spelas överallt i kompanjemang med mer eller mindre, ofta mer, dyngfulla individer som skålar ikapp. I år går priset till Vuvuzuelan. Tack Brasilien för att ni förbjuder den under nästa VM! Nej, det ska bli skönt att höra gamla hederliga svordomar, könsord, domarhat och busvisslingar igen. För att inte säga hets mot folkgrupp.

Q – Ofta svårt att hitta något på. Men inte i år – tack Carlos Queiroz. Efter gruppspelsmatchen mot Brasilien proklamerade Portugals förbundskapten att världen just bevittnat en fotbollsfest. Övriga människor på jorden, vaknade till av förvåning. Behövs det mer bevis för att mannen är från yttre rymden?

Regel: Eller snarare, undantag från den. Brasilien och Holland spelade tyskt, Tyskland lirade brassefotboll, Italien gick inte vidare trots att laget var dåligt i gruppspelet, Heinze skämde inte ut sig alltför mycket, och… Spanien var favorittippat i ett VM…och vann. Tack igen San Paul!!!

Sångfåglar: Nja, det är väl kanske inte fotbollsspelare. Tyskland har den vackraste nationalsången (ja, vi tjatar om Tyskland), men det blir lite av en parodi på sig själv när man hör 11 ostämda och tondöva basröster. Trots allt är det ljusår ifrån Liliam Thurams nivå. Världens bäste fotbollsspelare med sämsta sångröst.

Taekwondo -mästerskapen utspelades inte i Sydafrika, Nigel de Jong. Att Xabi Alonso klarade sig utan skada är ett mirakel. Annars, måste det sägas att just De Jong var en av VMs bästa.

Ursäkt: Sepp Blatter: Det var tvunget att drabba England och Mexiko. Två giganter inom fotbollsvärlden, pga sin historia och den sina relativt stora inflytanden i FIFA. Sen var det dags att börja fundera lite på att använda sig av kamerateknik. Och framförallt kryps lite. Samtliga lag som drabbats innan, ja det struntar vi så klart i. Blatter är given i vilket ALL STAR TEAM som helst. DOCK! Det är fantasiskt om tekniken gör sitt inträde i fotbollen tack vare det här. Sorry alla som håller på England. Såja, så har även Spanienbloggen gjort en Blatter.

Vändning: Tyskland. Ja, vi tjatar. Men Tyskland igen. Jag skulle ge allt för att se nazisterna på 40-talet se sitt färgade landslag nu. Det är många av dagens unga tyskar som fortfarande får höra skitsnack och förolämpningar som anspelar på kriget. Tack Tyskland!

X är lite av nödrimmets bokstav. Tur att Spanien hade ett lag med sjuka X. Xabi och Xavi var grymma.

Ytor: Ok , det här blir ett långskott. Men vi kör. Villa gick av planen i två slutspelsmatcher - de som Fernando Torres satt på bänken. För när Villa själv fick ta över El Niños roll, ja då blev det genast mycket mindre Villa. Den här posten är mest till för att tydliggöra att Torres kanske inte var så dålig. Ändå. Kanske.

Z. Zlatan så klart! Hur ska vi klara oss utan rubriker om Sveriges största under VM. Först och främst – Zlatan är naturligtvis Sveriges i särklass bäste fotbollsspelare. Till huvudfrågan för tillfället: Rubriken ”Jag tipsade Inter om Sneijder” fick oss att första att det verkligen var Zlatan som låg bakom Inters trippel den gångna säsongen. Så klart. Om någon tvivlade. Det var ungefär som på den tiden Jesper Blomquist låg bakom samtliga Manchester Uniteds mål. Gracias San Media!!!!

***
Alla har säkert både hört talas om och sett Iker Casillas hångelintervju med Sara C. Fast Capedevilas variant var roligast. Med en hink över huvudet, en bärs i näven förklarade han sina skäl för att springa omkring bland journalisterna:

- Jag vill egentligen ha ett kort på mig och Shakira, men jag hittar henne inte.

Här hittar ni klippet.

***
Inte helt oväntat höll Pepe Reina låda igen!

***
Bloggens All Star team:

Målvakt: Casillas

Högerback: Sergio Ramos

Mittback: Diego Lugano

Mittback: Piqué

Vänsterback: Gio van Bronckhorst

Högermittfältare: Thomas Müller

Innermittfältare: Wesley Sneijder

Innermittfältare: Xavi

Vänstermittfältare: Iniesta

Anfallare: David Villa

Anfallare: Diego Forlán

Coach: Bläckfisken Paul

***
Och vidare: bloggens specialutmärkelser.
Målvakt;
Luis Suarez:

Mittfältare:
Bläckfisken Paul (igen): VMs kanske mest inflytelse rike spelare. Bra flyt i spelet, händer med överallt, bra avslut.

Anfallare:
Ronaldinho: Kanske världens känsligaste fötter och bäste – i Nikereklamen. Gick väl kanske sådär i VM. Kändes som att han inte var med alls.


***
Jaha, hur ser framtiden ut för det spanska landslaget?

Casillas fortsätter säkert över ett VM till. Sara kan säkert få lite gratissemester och insideinfo i några år till.

Capdevila hittar Shakira, men överlämnar säkert sin plats i backlinjen. Monreal knackar på dörren till landslaget, och får konkurrera med Arbeloa om vänsterbacksplatsen.

Puyol hade innan VM sagt att han skulle lägga landslagsskorna på hyllan. Nu låter det som att han fortsätter något år till. Annars känns Raul Albiol som den naturlige arvtagaren till att ta platsen jämte Pique.

Xavi? Det känns tveksamt om han är med till nästa VM. Ett EM har han garanterat kvar i sig. Cesc tar över sedan. Det skulle kunna vara sämre, om vi säger så.

Spanienredaktionenrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-07-13 18:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien