Lagbanner
Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Förväntningar

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Förväntningar

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll

Då var man tillbaka på allvar, jobbet och vardagen står åter på schemat och personligen tycker jag att det är rätt skönt även fast man blev bortskämd efter fem veckors semester. Ledigheten ja, den spenderades i Barcelona delvis. En fantastisk stad om man plockar bort Jimmy Jump, clownerna på Les Rambles och obegripliga katalanska skyltar. Stränder, nattliv och arkitektur tillhör däremot det stora pluskontot - om man nu är intresserat utav sådant? Alla taxichaufförer höll dock inte på Espanyol men åtminstone hälften hade sympatier för stadens andra lag, lyckades till och med hitta en Madridista - den sista resan blev naturligtvis gratis, om ni undrar.

I och med att vardagen åter är här så innebär det att La Liga snart är tillbaka - vilket i förlängningen gör varje helg bra mycket roligare. Nytt för denna säsong är att Canal + tagit över från Tv4 (eller det är ju samma bolag) och det ska bli ytterst spännande att se hur C+ lägger upp sina sändningar! Det känns som ett måste för er Spanien-älskare att teckna upp er för Canal + i höst, om inte annat finns det bra filmer man kan se också...

Intressant artikel finner ni här, förvisso skriven innan sommarens transfers. Nu ska jag inte i all oändlighet var Real Madrid-försvararen (Djävulens advokat någon) men fakta är fakta oavsett hur mycket man tror sig veta eller vad svensk media vill få er att tro.

Jag och Robban ska naturligtvis ge oss på ett tips lite senare men det är ingen vild gissning att Real Madrid eller Barcelona kommer att göra upp om titeln även denna säsong. Jag tror personligen att Sevilla blir trea och att lag som Valencia, Villarreal och Atlético gör upp om den åtråvräda fjärdeplatsen, men ett mer utvecklat tips och resonemang kommer lite senare som sagt.

Men många saker ska bli riktigt spännande att följa, exempelvis:

Kommer Laudrup lyckas med Mallorca?

Kan Soldado ersätta Villa?

Hur lång tid tar det innan 95% av Spanien hatar José Mourinho?

Har Barca gjort en "Real Madrid" (Makélélé) när man skeppade iväg Touré Yaya?

Hur blir eran efter Raúl och Guti i Madrid?

Kommer Atlético ligga 32 poäng efter toppen redan innan vintern?

Stannar Zlatan, får han spela?

Hur många utvisningar får Marchena i sin nya Villarreal-tröja?

Kommer den spanska domarkåren fortsätta att suga?

Ni ser själva, oerhört många frågor men så få svar. Snart vet vi. Men först inväntar vi returen i Supercopa på Camp Nou, kan Barca vända ett 1-3-underläge?


Christopher Kviborg2010-08-17 14:34:00
Author

Fler artiklar om Spanien