Lagbanner
Dålig förlorare

Dålig förlorare

Gårdagens möte mellan Sporting och Real Madrid innehöll inte oväntat mängder av känslor. Alldeles för många av den varan dessutom när spelare efter spelare föll i backen vid minsta lilla inkast. Det kan inte ha varit lätt att vara domare säger jag bara...

Vad gäller matchens två huvudfigurer så satt den enda bakom lås och bok i en mörk loge och var nog rätt nöjd att han lyckats elda på sina spelare att ta ut sitt bästa innan allt landskampsresande. Den andra stod däremot och skrek sig hes vid sidlinjen. So far so good.

Det roligaste och även mest tragiska inträffade istället efter matchen. Om jag tidigare varit kritisk till Mourinho så får Preciado sin känga nu. För enligt uppgift ska Sportings tränare ha tagit sig själv på kulorna och samtidigt kastat en flaska mot Real Madrids buss. Det är alltså inte något dagisbarn vi talar om nu utan Sporting Gijóns, lag i Primera División 2010, tränare. Hur oacceptabelt är inte det?

Preciado försvarar det själv med att någon i bussen ska ha ropat "A Segunda!" till honom, men jag menar - hur motiverbart är det att göra som Preciado gjorde ändå?
Känns som att Preciado har böter och eventuellt avstängning att vänta och att Sporting - Real kommer vara dödsfiender något år framöver...

***
Den nya omtalade landslagströjan ser ni här. Så jäkla speciell vet jag inte om den är men det är klart, har man förväntningar så har man.
Den omtalade trailern för tröjorna går att skåda här, på SURs hemsida. Fantastiska skådespelarinsatser, eller? Går spelarna med på vad som helst??

Samtliga VM-hjältar hyllades iallafall igår och mer därtill. Inte mindre än samtliga som någonsin klätt på sig landslagströjan hyllades på Las Rozas i Madrid. Ja alla som kunde närvara alltså. Och det gjorde över 400 spelare och ex spelare. Allt från Di Stéfano, Mendieta, Camacho, Maceda, Butragueño, Salinas och Alfonso till dagens Monreal och Pablo Hernández.



Temat för kvällen gick under parollen "Tack för allt, drömmen har blivit verklighet". Stort, riktigt stort!

***
Almería spelade nära halvtimmen med två man mer mot Athletic och lyckades ändå inte på bortaplan. Kanske inte så jättebra.
Men som Iker Munuain sa:
- Att spela med 40 000 vänner mot elva är inte att spela i underläge.

***
Khedira på tv en söndagkväll en dag, på plats i Göteborg en annan dag. Dagen efter till och med. Ska nog få tag på honom ska ni se för en liten, liten ntervju...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-15 19:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien