Lagbanner
Sillykollen: Atlético Madrid

Sillykollen: Atlético Madrid

Silly Season är i full gång. Det stora internationella övergångsfönstret stänger 31 januari. I en artikelserie i flera delar har vi tagit tempen på La Liga-redaktionerna och kollat statusen i lagen. Vad har man värvat, vad har man tappat och finns det några rykten som snart kan bli verklighet?

Filip Johansson– Atlético Madrid-redaktionen

Hur tycker du att de förvärv som klubben gjort hittills passar in?
I skrivande stund har inga värvningar gjorts i Atlético Madrid än. Memphis Depay tränar dock med laget och den affären behöver bara göras officiell, vilket den med största sannolikhet kommer att bli. I och med att Cunha har lämnats för England och Wolves och Félix till Chelsea på lån behövs det en anfallare in i truppen och jag tror att Memphis är en bra lösning. En anfallare som både gillar att droppa ner och ha bollen vid fötterna men också kan sticka iväg i djupled. Dessutom en ekonomiskt bra lösning.
 
Vad saknas/vad tycker du behövs? Varför?
Det största behovet är helt klart en ny mittback, kanske till och med två. Då Giménez och Savic ofta är i sjukstugan behövs det en mittback in. Lägg där till att varken Felipe eller Hermoso är tillräckligt bra för att starta vecka in och vecka ut. Sedan känner jag också att en liten föryngring av truppen i stort är nödvändig. Vi har en del intressanta unga spelare som är ute på lån den här säsongen, Lino i Valencia, Camello i Rayo Vallecano samt Riquelme i Girona. Framförallt Lino hoppas jag får en viktig roll i Atlético kommande säsong.
 
Vilken spelare får absolut inte lämna? Varför?
Griezmann, Llorente och Oblak är spelare som jag verkligen hoppas stannar i klubben länge. Dessutom Pablo Barrios, en 19-åring talang från egna akademin, hoppas jag stannar länge. Viktigt att snabbt förlänga kontraktet där innan andra klubbar kommer in och blir intresserade.


 
Tror du att vi kommer se några skrällförvärv under fönstrets sista vecka? 
Jag tror inte alls på några spektakulära sista dagar av det här januarifönstret. Ledningen i Atlético brukar inte vara superpigga på att spendera. Om det inte lämnar någon spelare, kommer det inte heller att komma in någon. Det som eventuellt skulle kunna hända är att Felipe lämnar och den turkiske mittbacken Caglar Soyuncu kommer in istället. 

Finns det några rykten som du gärna ser blir verklighet? Vilka/Varför?
Ett rykte som det har snackats lite om är Sofyan Amrabat till Atlético. Marockanen var magisk på det defensiva mittfältet under VM och det känns som att tränare Simeone skulle tycka om en spelare som honom. Bra i duellspelet, bra på att täcka ytor men har även en bra passningsfot och spelförståelse. Det är väl en värvning som skulle kunna hända tidigast i sommar, inte nu i januari.

*Intervjun gjordes innan Memphis Depay blev klar för klubben.
 

SvenskaFans.com2023-01-30 09:00:00

Fler artiklar om Spanien