Luka Jovic får förnyat förtroende
Luka Jovic stannar i Real Madrid, trots allt.

Luka Jovic får förnyat förtroende

Det har spekulerats kring Luka Jovic vara eller icke vara. Nu rapporteras beslutet kring spelarens framtid vara fattat.

Under veckan, efter den första ligaomgången mot Real Sociedad var det en del prat kring Luka Jovic vara eller icke vara i klubben. Zinedine Zidane hade då valt att byta in två Castilla-spelare istället för den serbiske anfallaren Jovic när ställningen var 0-0 och det tolkades på sina håll som missnöjessignaler från tränarens del. När vi försökte bena ut situationen lyckades vi inte komma fram till några tydliga eller rimliga svar utan bara ytterligare frågor. 

Efter den här veckans ligaomgång då Real Madrid mötte skickliga Real Betis verkar det dock som att Zidane har tänkt ytterligare några snurr kring situationen eftersom han valde att starta med Jovic i anfallet och dessutom fick även Borja Mayoral, som också blev ratad i den första omgången, hoppa in i slutet mot Betis. 
 
Nu rapporterar den spanska tidningen AS att anledningen till ändringen i tränarens agerande beror på att ledningen har fört diskussioner under den gångna veckan kring Jovic situation. Real Madrid uppges ha tackat nej till bud från klubbar som Chelsea, Napoli, Milan och Monaco på Jovic. Den senaste tiden ryktades ett lån till Frankfurt vara på gång men efter veckans diskussioner landade styrelsen i att man gärna ser att spelaren tillhör truppen under den kommande säsongen. 
 
2019 värvades Jovic för 60 miljoner euro men ingick till slut knappt i Zidanes planer under den förra säsongen då han endast spelade 806’ utspritt över 27 matcher. Inför denna säsongen uttryckte Zidane att det bästa för klubben och spelaren vore ett lån för att få större chanser att spela med tanke på den låga åldern (född 1997). 
Högt uppsatta styrelsemedlemmar ska nu ha talat om för spelaren att dom inte kommer tvinga honom att acceptera ett lån och Zidane ska numer vara med på klubbens linje, därav ville han visa spelaren sitt nyfödda förtroende och lät honom spela från start mot Real Betis.

Hanteringen av situationen tror undertecknad bero på att klubben strikt vill följa den tidigare uttalade övergångsstrategin som går ut på att se till att ha ett positivt kassaflöde för att kunna stå sig bra då Corona-krisen är över. Real Madrids spelare avsade sig delar av sina löner för att stötta klubben och styrelsen ser det som omoraliskt att då gå ut och spendera större summor pengar på nya spelare. 

Det blir alltså att räkna med Luka Jovic denna säsong. Blir spännande att se ifall Zidane kan ge honom den speltid han behöver för att kunna acklimatisera sig fullt ut. 

Marcos Riverosmarcos.riverossalazar@hotmail.commarcosriveros_2020-09-27 18:13:39
Author

Fler artiklar om Real Madrid