Matchrapport: Alavés - Atlético 1-2 (0-1)
Dagens målskyttar!

Alavés (4-1-4-1): Pacheco - Martin, Laguardia, Lejeune, López (Marin 89’) - Battaglia - Edgar (Pérez 75’), Jota, García (Rodríguez 68’), Sainz (Rioja 68’) - Deyverson (Joselu 75’)

Atlético (4-4-2): Oblak - Vrsaljko, Giménez, Felipe (Lodi 88’), Hermoso - Lemar, Llorente, Koke, Carrasco (Saúl 82´) - Correa (Félix 62´), Suárez

Atlético inledde året med en resa upp till snöiga Baskien. Deportivo Alavés stod för motståndet, ett lag som befann sig på plats 13 i den något haltande tabellen. Simeone gjorde två ändringar jämfört med segern mot Getafe, Giménez ersatte den avstängde Savic och Correa startade istället för Félix. Trebackslinjen var intakt i anfallsspelet, Simeone är fortsatt väldigt flexibel med sina formationer under match.

Matchen började trevande, Carrasco inledde med ett skott som målvakt Pacheco hade räddat i sömnen. Den första halvleken präglades av mycket kamp och få målchanser. I minut 41 skulle dock Atleti ta ledningen. Efter att hemmalaget skänkt bort bollen kunde Suárez avancera på offensiv planhalva. Han släppte sedan ut till Llorente som tog in bollen i banan och sköt ett skott som tog på Laguardia och in i mål. Viktigt mål och 0-1 i halvtid!

Den andra halvleken började som den första, mycket kamp och vilja ute på planen, dessvärre utan större målchanser. I minut 60 blev Thomas Lemar brutalt kapad av Laguardia. Domaren dömde fördel som Atlético inte kunde utnyttja, gult kort på Laguardia. VAR-rummet ville dock annorlunda och domaren kunde med hjälp av skärmen ändra till ett rött kort på Alavés-backen. Domaren dömde även frispark trots fördelen, märklig situation... Gästerna hade flera bud på 0-2 men istället nickade först Lejeune i stolpen (räddade Oblak??) och sedan kvitterade man genom ett både märkligt och snyggt självmål av Felipe. Tungt mål men Atleti skulle komma tillbaka! Efter ett bra anfall hamnade bollen hos inbytte Félix som slog in ett lågt inlägg till Luis Suárez som kunde sätta ledningsmålet med förmodligen ett av sina enklare mål i karriären. Mål nummer nio för “El Pistolero”.

En väldigt viktig vinst som inledde 2021. Suárez fortsätter att göra mål, Koke fortsätter att dirigera på mitten och Llorente levererar konstant. Även viktigt att Félix gjorde en assist, portugisen som hade en tung månad under december. Härnäst väntar ett cupmöte mot katalanska UE Cornellá på bortaplan på onsdag innan det är dags för ligamatch mot Athletic Club hemma på Wanda Metropolitano på lördag 16:15.