Matchrapport: Atlético - Celta Vigo 2-2 (1-1)

Trots en tuff vecka med positiva covidtest och Zoom-möten blev det ändå match mot Eduardo Coudets Celta Vigo. 90 minuter senare innebar det poängtapp efter tappad seger i slutminuterna.

Atlético (3-5-2): Oblak - Savic, Giménez, Felipe (Torreira 46') - Llorente, Koke, Kondogbia, Saúl, Lodi - Correa, Suárez

Celta (4-1-3-2): Blanco - Mallo, Araújo, Murillo, Aarón - Tapia - Méndez, Denis, Nolito (Solari 69') - Aspas, Mina (Ferreyra 76')

Atlético Madrid kom in i måndagens match med stora trupproblem. Hela sex spelare har under den senaste veckan testat positivt för COVID-19. Dock var en av dem, Carrasco, tillbaka på bänken, men helt otränad. Thomas Lemar, Moussa Dembélé, Héctor Herrera, Mario Hermoso och João Félix var alla frånvarande på grund av viruset. Trippier är fortsatt avstängd. Fyra viktiga startspelare borta, inga fantastiska förutsättningar att gå in till match med. Diego Simeone sa efter matchen att laget var tvunget att ha sitt matchförberedande möte via Google Zoom, inte det mest optimala.

Atleti inledde matchen svagt. Matchbilden var inte alls oväntad med att Celta ägde boll, Eduardo Coudet gillar att spela på det sättet. Problemet var att man aldrig hade någon kontroll. Mittfältet blev bortspelat gång på gång, Aspas fick styra och ställa och försvarsspelet var svajigt. 0-1 kom rättvist. Efter en spelvändning hamnade bollen ute hos högerbacken Hugo Mallo. Han slog sedan ett alldeles perfekt inlägg till Santi Mina som enkelt tog sig in mellan Felipe och Giménez och nickade in bollen i mål. Fint mål av Celta, men svagt försvarsspel av framförallt Felipe. Brassen hade en mardrömskväll på Wanda Metropolitano där han ådrog sig ett gult kort och hade flera bud på ett till. Celta fortsatte med sitt fina passningspel hela halvleken och Atleti hade svårt att få grepp om matchen. Då klev han fram...Luis Suárez. Efter att bollen gått som på ett snöre slog Correa ut bollen till Llorente som med ett perfekt inlägg längs marken hittade in till uruguayanen som gled in kvitteringsmålet. Första målchansen, första målet, 1-1. Domaren blåste sedan direkt för halvtidsvila.

Simeone kan inte ha varit nöjd i halvtid och agerade direkt genom att sätta in Torreira istället för Felipe. Han skiftade därmed spelsystem till 4-4-2 med målet att få mer kontroll på mittfältet. Bytet gav utdelning direkt. I matchminut 50 slog Kondogbia en crossboll ut mot Renan Lodi som på ett tillslag slog in den till Luis Suárez, som återigen gled in bollen i nät. Mål nummer 16 för Luis, därmed upp i klar skytteligaledning. Efter 2-1-målet hade Atleti full kontroll och bytet i halvtid hjälpte verkligen laget att få ordning på spelet igen. Aspas hade ett hyfsat läge men då kom Kondogbia till undsättning och fick undan bollen. Kondogbia imponerade hela matchen igenom och borde verkligen ha stärkt sina aktier för att få starta mer framöver. Celta hade sedan inte en chans på 30 minuter...fram till minut 89. Aspas fick bollen i en farlig yta och hittade en boll i djupled till nyförvärvet Augusto Solari som hittade ett annat nyförvärv framför mål, Facundo Ferreyra, därmed kvitterat. Klantigt att slappna av precis i slutminuterna. Man får inte ge Aspas den tiden att hitta sådana passningar och Lodi måste hänga med Solari bättre i den situationen. Domaren blåste sedan av efter tre tilläggsminuter och matchen slutade 2-2.

Tufft avslut på en match efter en tuff vecka. Samtidigt kan man inte begära tre poäng efter förutsättningarna som var. Dessutom är Celta ett lag som man inte bara städar av. Det gäller att ta med sig det positiva ur denna matchen. Kondogbias prestation, Suárez målform håller i sig, Correa såg bra ut, Simeones taktiska skicklighet, det finns många positiva saker att ta med sig. Serieledningen är nu åtta poäng ner till Barcelona och Real Madrid, dock med en match mindre spelad. Nästa match är på lördag, då väntar Granada nere i Andalusien. Förhoppningsvis är några spelare tillbaka och förhoppningsvis kommer man tillbaka till vinnarspåret.