Matchrapport: Atlético - Real Madrid 1-1

Matchrapport: Atlético - Real Madrid 1-1

Trots en väl genomförd match tappade Atleti segern efter ett sent mål av Karim Benzema.

Atlético (4-1-4-1): Oblak - Trippier, Savic, Felipe, Hermoso - Koke - Correa (Kondogbia 82'), Llorente, Lemar (Saúl 57'), Carrasco (Félix 64') - Suárez

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Lucas, Varane, Nacho, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Rodrygo (Vinicius 60'), Benzema, Asensio (Valverde 60')

Inför matchen var det intressant hur Simeone skulle ta sig an matchen. Skulle han backa hem som i första derbyt eller skulle han våga spela mer? Det blev det sistnämnda. Atleti satte full fart direkt och gästerna fick aldrig vila med bollen. Pressen var effektiv och Atleti var klart bättre i den första halvleken. Det fina spelet gav utdelning efter en kvart. Trippier fick bollen på sin högerbacksposition och passade sedan Llorente. Nacho försökte bryta högt upp men Llorente hann först och hade öppen gata mot målet. Luis Suárez kom i en fin löpning och fick bollen perfekt för att sedan avsluta till 1-0. Ett riktigt världsklassavslut av uruguayanen som drog till med en yttersida förbi Courtois! Efter målet började Real ha lite mer av bollinnehavet men utan att riktigt hota Oblak i målet. I slutet av halvleken ropades det på straff efter att Felipe olyckligt fått bollen på armen efter en hörna. Domaren gick för att ta sig en titt på skärmen men han friade, ingen straff. Halvtid, 1-0.

Inga byten gjordes i halvtid och Atleti fortsatte på den inslagna vägen med bra press och bra eget spel. I första delen av andra halvlek borde Atleti gjort minst ett mål till. Carrasco hade ett fantastiskt läge men Courtois gjorde en bra räddning. Även Suárez hade chans att göra sitt andra mål för eftermiddagen men belgaren i målet räddade igen. Real agerade efter en timmes spel med att ersätta Rodrygo och Asensio med Vinicius och Valverde, något som gjorde de klart vassare. Atleti backade hem mer och mer och Real skapade mer och mer chanser. Tio minuter från slutet fick Benzema bollen av Vinicius efter ett fint anfall men Oblak räddade skickligt både en och två gånger. I minut 88 kom tillslut kvitteringen. Benzema visade upp skickligt fotarbete och spelade Casemiro som snyggt passade tillbaka till fransmannen som rakade in 1-1 i öppet mål. Gästerna gick efter det för ett ledningsmål och fick ett bra frisparksläge men Modric sköt nonchalant bort den med en yttersida. Slut, 1-1.

Väldigt tungt att tappa segern efter en väldigt bra genomförd match, iallafall i 70 minuter. Under sista 20 väljer Simeone att backa hem och "parkera bussen", något som kostar två poäng i slutändan. De stora vinnarna efter krysset i Madrid är nog Barcelona, som i nuläget ligger tre poäng efter Atleti. Trots det tunga poängtappet finns det mycket positivt att ta med sig. Om man spelar som Atleti gjorde de första 70 minuterna tappar man inte många poäng. Bra press och fyndiga anfall kombinerat med en bra defensiv, med lite mer skärpa framför mål hade man vunnit matchen. Nästa match spelas redan på onsdag, en hängmatch mot Athletic

¡Aúpa Atleti!

Filip Johansson@DiegRojiblanco2021-03-08 10:55:00
Author

Fler artiklar om Atlético