Merino med i Luis de la Fuentes landslagstrupp
Ingen Le Normand i truppen denna gång

Merino med i Luis de la Fuentes landslagstrupp

Det spanska landslaget ska upp till kamp igen. Nu i två hemmamatcher mot Danmark och Serbien.

Senast landslagsspelet begav sig befann vi oss i september månad och Spanien var då på turné med två bortamatcher. Först avverkades den första matchen sedan EM-guldet mot Serbien som slutade 0-0 och sedan rundade spanjorerna av samlingen med en komfortabel 1-4-seger borta mot Schweiz. Nu väntar det i stället två hemmamatcher i Murcia och Córdoba mot Danmark och Serbien (igen).

Många spanska landslagsaktuella spelare har dragits med en del skador under hösten. De tyngsta tappen har troligen varit att både Rodri och Dani Carvajal drabbats av varsin korsbandsskada sedan landslaget sist spelade. Andra som missar denna samling på grund av skadebekymmer är Dani Olmo och Marcos Llorente. Ferran Torres var initialt uttagen till truppen men även han är skadad efter att ha plockats av i inledningen av Barcelonas seger mot Alavés. Robin Le Normand är inte heller med i truppen på grund av den otäcka huvudskadan han ådrog sig i derbyt mot Real Madrid. Ayoze Pérez och Pepelu var uttagna i truppen i september men har inte plockats in denna gång, vilket kan ses som något oväntat i Ayozes fall med tanke på hans säsongsstart.

Truppen i sin helhet:

Målvakter
David Raya (Arsenal)
Àlex Remiro (Real Sociedad)
Robert Sánchez (Chelsea)

Försvarare
Òscar Mingueza (Celta de Vigo)
Pau Cubarsí (FC Barcelona)
Pau Torres (Aston Villa)
Dani Vivian (Athletic Club)
Àlex Grimaldo (Bayer Leverkusen)
Aymeric Laporte (Al Nassr)
Pedro Porro (Tottenham)
Marc Cucurella (Chelsea)

Mittfältare
Mikel Merino (Arsenal)
Fabián Ruíz (PSG)
Pedri (FC Barcelona)
Àlex Baena (Villarreal)
Martín Zubimendi (Real Sociedad)
Aleix García (Bayer Leverkusen)

Anfallare
Àlvaro Morata (AC Milan)
Joselu (Al Gharafa)
Bryan Zaragoza (Osasuna)
Yéremy Pino (Villarreal)
Nico Williams (Athletic Club)
Lamine Yamal (FC Barcelona)
Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)
Bryan Gil (Girona)

Både Bryan Zaragoza och Bryan Gil kallades in till truppen sent som ersättare för skadade Ferran Torres. Något oväntat ser vi alltså att Mikel Merino är med i truppen trots att han i stort sett missat hela säsongen på grund av skadeproblem. Varken spelaren eller Arsenal ska dock ha beklagat sig över uttagningen och vi får väl se om de la Fuente ger honom någon speltid denna samling. Med tanke på Rodris skada lär någon av Merino och Zubimendi kliva in som ordinarie jämte Fabián Ruiz. Längst bak känns det lite osäkrare när Unai Simón fortsatt går skadad.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2024-10-07 13:51:49
Author

Fler artiklar om Spanien