Santiago Bernabeu, 2023-09-20 18:45

Real Madrid - Union Berlin

Mesta mästarna tar emot debutanterna -  Inför Real Madrid vs Union Berlin

Mesta mästarna tar emot debutanterna - Inför Real Madrid vs Union Berlin

De mesta mästarna Real Madrid tar emot debutanterna Union Berlin på nyrenoverade Santiago Bernabeu.

Världens främsta fotbollsturnering inleds för Real Madrid ikväll 18:45 på Santiago Bernabeu. 

Real Madrid går in i premiärmatchen som obesegrade i ligan efter fem raka vinster. Med det sagt så har inledningen av säsong varit allt utom problemfri. Skador på nyckelspelare som Vinicius Jr, Militao, och Courtois, och efter förra matchen så kan vi lägga till Carvajal som visat fin form i de första matcherna.  På det kan vi lägga till brist på investeringar på alla platser förutom mittfältet som resulterat i brist på anfallsalternativ, speciellt centralt. 

Allt detta inräknat så är det svårt att missnöjd med inledningen, även om Madridistas ofta kan vara missnöjda även när det går bra, vi får väl kalla det att “hålla ribban högt”

Kvällens och säsongsinledningens stora utropstecken är såklart miljardmannen Jude Bellingham. 5 mål och 1 assist på hans fem första matcher är mer än någon av oss hade kunnat förvänta. Det är inte bara i poängprotokollet han imponerar, Bellingham har påvisat en otrolig närvaro på planen också. Han är överallt och presterar både defensivt och offensivt. Som pricken över i så verkar hans personlighet klaffat väldigt bra med resten av laget och man kan se att han väldigt snabbt hittat hem i den spanska huvudstaden. Ikväll får han göra Champions League debut i den marängvita tröjan mot det debuterande laget Union Berlin. 

Union Berlin går in i sin första Champions League match någonsin vilket innebär att det är en historisk kväll vi får bevittna. Debutanterna slängs in i det djupaste vattnet direkt när man ska försöka ta poäng på ett nyrenoverat Santiago Bernabeu mot ett Real Madrid som är obesegrade på hemmaplan i de 11 senaste matcherna. Det är ingen lätt uppgift för Berlinlaget som inledde Bundesliga med två raka segrar för att sedan förlora mot Leipzig och nu senast mot Wolfsburg. Union Berlin, som för endast fem år sedan tog sig upp till högstaligan för första gången i klubbens historia, kommer självklart vilja chocka hemmalaget likt FC Sheriff gjorde under gruppspelet 2021 när de vann 2-1 på Bernabeu - men om de lyckas med det får vi se om några timmar. 

Real Madrid har förlorat mot underdogs tidigare och Union Berlin är inte heller ovana att slå giganter - allt kan hända. Men mest troligt är väl att Berlinlaget får njuta av Champions League-hymnen i början för att sedan vantrivas på ett kokande Santiago Bernabeu. 

Potentiell startelva för Real Madrid:
Kepa
Vasquez - Rudiger - Alaba - Garcia
Modric - Tchouameni - Camavinga
Bellingham
Joselu - Rodrygo

Skadade: Courtois, Carvajal, Vinicius Jr, Militao, Guler, 

Matchstart 18:45 - Santiago Bernabeu

Simon Johansson2023-09-20 17:23:09
Author

Fler artiklar om Real Madrid