OFFICIELLT: André Moreira återvänder till Atlético

OFFICIELLT: André Moreira återvänder till Atlético

André Moreira hade varit utlånad till Belenenses i två veckor, men återvänder till Atleti p.g.a. Miguel Ángel Moyás meniskskada. Portugiserna kompenseras med €100,000 för att Atlético aktiverat en klausul i målvaktens lånekontrakt.

André Moreira återvänder till Atlético de Madrid efter ganska exakt två veckors utlåning till Belenenses. Manzanares-klubben aktiverade nämligen en klausul i 20-åringens lånekontrakt som gör att låneavtalet med Belenenses bryts med omedelbar verkan. Det meddelar den portugisiska klubben på sin officiella Facebook-sida (kuriöst nog betydligt bättre uppdaterad än den officiella hemsidan) under onsdagen. Att aktivera klausulen är dock inte gratis. Atlético fick nämligen kompensera Belenenses med €100,000 för att man brutit kontraktet i förtid. 

Anledningen till beslutet att ta hem Moreira till Atlético är Miguel Ángel Moyàs meniskskada som håller honom borta från spel i uppemot två månaders tid. Diego Simeone gav den sportsliga ledningen i uppdrag att hitta en ny målvakt som han kunde lita på som back-up till Jan Oblak och Atleti bestämde sig för det billigaste alternativet. 

Moreira är redan igång med träningen och fanns på plats när laget genomförde den första av två pass under onsdagsmorgonen. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-08-17 19:38:45
Author

Fler artiklar om Atlético