Officiellt: Atlético Madrid värvar Diogo Jota

Officiellt: Atlético Madrid värvar Diogo Jota

På onsdagskvällen offentliggjorde Atlético Madrid köpet av Paços Ferreira-spelaren Diogo José Teixeira Silva som skriver på ett femårskontrakt med den rödvita klubben.

Efter att ha gått ut med värvningarna av Nicolás Gaitán och Šime Vrsaljko var det dags för den spanska huvudstadsklubben att presentera sin tredje värvning för säsongen. Denna gång bekräftades köpet av Diogo José Teixeira Silva, mer känd som Diogo Jota som den gångna säsongen stod för 12 mål i den portugisiska högstaligan samtidigt som han blev utsedd till ligans bästa unga spelare. Jota anses vara den mest lovande spelaren i portugisisk fotboll efter Renato Sanches och kommer under morgondagen ansluta till Atlético Madrids försäsongsträning som drar igång klockan 09:00 på torsdagsmorgonen. Dock kommer han endast träna med laget i drygt en vecka innan det bär av till OS i Rio där 19-åringen har en säker startplats.

I och med köpet av spelaren vann man kampen mot bland annat FC Barcelona och flertalet engelska klubbar då man betalade sju miljoner euro för spelarens tjänster.

Atléticos sportchef José Luis Pérez Caminero fick även kommentera spelaren.

– Det är en ung spelare som är väldigt snabb och rak i sitt spel. Han är snabb med boll och bra man-mot-man. Han kan spela på olika positioner och har en fin framtid framför sig.

?

Alexander IvanovskiAlexander.Ivanovski@svenskafans.com@Ivanovski__2016-07-06 23:41:00
Author

Fler artiklar om Atlético