OFFICIELLT: Axel Werner klar för Atlético

OFFICIELLT: Axel Werner klar för Atlético

Atlético de Madrid har värvat Atlético Rafaels målvaktslöfte för ungefär €900,000.

Axel Werner lämnar Atlético Rafael och skriver på för Atlético de Madrid. Det bekräftade den argentinska klubben på sina sociala medier under tisdagen. Manzanaresklubben har alltjämt inte offentliggjort värvningen av 20-åringen, men väntas göra det inom en snar framtid. Atlético betalade sammanlagt €900,000 för Werners tjänster, varav €100,000 hamnar i det argentinska fotbollsförbundets (AFA) kassa. Utöver det har Atlético Rafaela bakat in en vidareförsäljningsklausul i kontrakten mellan de båda klubbarna som uppgår i 10%. Det återstår att se hur länge han skriver på för spel i röd-vitrandigt, men det mesta tyder på att han får ett kontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2021. 

Det är alltjämt oklart vart Werner spelar sin fotboll den kommande säsongen, men mycket tyder på att han gör det i portugisiska Rio Ave. Werner ansluter till Europa efter ha tillbringat sin karriär i Atlético Rafaela. Det handlar om en ganska stor målvakt som sällan håller sig på linjen när bollen hamnar i straffområdet. Han är stark i luftrummet, duktig 1-mot-1 och framförallt tycker Werner om att sätta igång spelet snabbt med fötterna. 

Werner är för närvarande på landslagsläger med det argentinska U23-landslaget som förbereder sig för OS i Rio. Han kommer dock agera back-up till Real Sociedads Gerónimo Rulli i samband med turneringen. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-07-26 17:20:00
Author

Fler artiklar om Atlético