Officiellt: Josuha Guilavogui skriver på för Wolfsburg

Officiellt: Josuha Guilavogui skriver på för Wolfsburg

Wolfsburg har utnyttjat köpoptionen som deras sportchef Klaus Allofs bakat in i spelarens lånekontrakt. Guilavogui gjorde två minuter i ligan och sex cupmatcher i Atlético-tröjan.

Det har knappast varit en hemlighet att Josuha Guilavogui inte kommer återvända till Atlético de Madrid efter sin två säsonger långa sejour i Wolfsburg. Guilavogui har gjort bra ifrån sig i Bundesliga under de senaste säsongerna och tagit en ordinarie plats i Dieter Heckings lagbygge. 25-åringen har dessutom uttryckt en klar önskan om att stanna i Tyskland där han rotat sig och fått den speltid han aldrig var i närheten av när han tog steget från Saint-Etienne till Atlético sommaren 2014. Önskan var ömsesidig och därför kommer det inte heller som någon överraskning att tyskarna köpt loss fransmannen genom att aktivera köpoptionen som sportchefen Klaus Allofs bakade in när Guilavogui lämnade Atlético. 

Wolfsburg betalar €4 miljoner genom att aktivera köpoptionen, men pengarna kommer till stor del att hamna i investmentgruppen Doyen Sports fickor. Atlético tog nämligen hjälp av Doyen för att finansiera övergången och på så vis hitta en ersättare till Jérémy Toulalan vars övergång till Atlético blockerades av hans dåvarande klubb Málaga. Atlético och Doyen ägde 50% av Guilavoguis rättigheter, men en mängd olika klausuler gör att investmentgruppen tar den största delen av övergångssumman. Dessförinnan betalade Wolfsburg uppemot €5 miljoner för att låna Guilavogui under 2014-2015 och 2015-2016, men stora delar av de pengarna sägs också ha hamnat i fickorna på Doyen. 

Guilavoguis tid i Atlético präglades av svårigheter att anpassa sig till lagets extremt tuffa träningsregim där Diego Simeone till och med höll individuella träningar med fransmannen för att han skulle anpassa sig snabbare, men förgäves. Guilavogui hade också problem med språket, men kom trots det ganska bra in i spelargruppen. I efterhand har han sagt att han inte var förberedd på intensiteten som Atlético tränar med dag in och dag ut. Det har dock gått betydligt bättre i Wolfsburg som han nu skrivit kontrakt med till sommaren 2019. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-05-17 14:30:00
Author

Fler artiklar om Atlético