OFFICIELLT: Kévin Gameiro klar för Atlético de Madrid

OFFICIELLT: Kévin Gameiro klar för Atlético de Madrid

Atlético och Sevilla har offentliggjort Kévin Gameiros övergång till den spanska huvudstadsklubben.

Atlético de Madrid har nått en överenskommelse med Sevilla gällande Kévin Gameiros övergång till den spanska huvudstadsklubben. Det meddelar de båda klubbarna på sina respektive hemsidor under lördagsförmiddagen. Sevilla meddelar att huvudpersonen har lämnat andalusiernas försäsongsläger i Hamburg och han väntas resa till Madrid under dagen för att därefter genomföra den obligatoriska läkarundersökningen med sin nya klubb. Han kommer skriva på ett kontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2020 och väntas tjäna ungefär €4,2 miljoner per säsong. 

Manzanaresklubben köper loss Gameiro för €32 miljoner plus ytterligare €5 miljoner i diverse bonusar. €4 miljoner av dessa €5 miljoner är enligt uppgift till Sevilla-baserade tidningar ganska realistiska att uppnå, medan den sista delen i bonuspaketet är desto svårare. 

Gameiro lämnar Sevilla dit han kom från PSG sommaren 2013 för en summa på €7,5 miljoner. Han har gjort 38 mål på 92 ligamatcher i Nerviónklubben och var en bärande spelare när Sevilla bärgade sin tredje raka UEFA Europa League-titel. Atlético har följt Gameiro sedan hans tid i Lorient där han verkligen slog igenom innan den stora flytten till till PSG.

Nu är det tänkt att han skall bidra med de mål som varken Jackson Martínez eller Luciano Vietto lyckades med. 

Zoran Zoric/Alexander Ivanovski2016-07-30 11:33:00

Fler artiklar om Atlético