OFFICIELLT: Léo Baptistão klar för spel i Espanyol

OFFICIELLT: Léo Baptistão klar för spel i Espanyol

Atlético säljer Léo Baptistão för ungefär €5 miljoner. En återköpsklausul är inkluderad i affären om 23-åringen skulle slå igenom.

Léo Baptistão lämnar Atlético de Madrid efter att ha tillhört klubben i tre säsonger. Det meddelar såväl den spanska huvudstadsklubben som hans nya förening Espanyol under lördagseftermiddagen. Den brasilianske anfallsspelaren slog igenom i Rayo Vallecano för ungefär fyra år sedan och gick sedemera till Atlético för ungefär €7 miljoner, men chanserna att få visa upp sig i rödvitrandigt blev ytterst få och redan efter ett halvår hade Diego Simeones tränarstab tagit beslutet att låna ut spelaren till Real Betis. 

Väl i Betis blev han både spansk ligamästare med Atlético och nedflyttad till Segunda División. En märklig händelse i sig. Han lyckades aldrig få till det hos andalusierna under sin sex månader långa låneperiod. Därefter bar det av mot Rayo Vallecano och även om han gjorde det ok så var det inte samma Léo som hade tagit La Liga med storm, speciellt under höstsäsongen 2012-2013. Ifjol spelade han sin fotboll i Villarreal och gjorde en väldigt positiv säsongsinledning, men såväl skador som ett etablerat anfallspar i form av Roberto Soldado-Cedric Bakambu ställde till det för 23-åringen. Villarreal hade en köpoption på €6 miljoner på spelaren, men utnyttjade den inte i mitten av juni. 

Det öppnade upp för Espanyol som inledde förhandlingar med Atlético och lyckades komma överens om en övergångssumma på €3,5 miljoner för 50% av spelarens rättigheter. Kontraktet löper till den 30 juni 2021. 

Det blev bara elva matcher i röd-vitrandigt och brasilianaren stod för ett mål under den här tiden, nämligen 3-1-målet mot Zenit St. Petersburg i UEFA Champions League. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-07-09 15:16:00
Author

Fler artiklar om Atlético