OFFICIELLT: Lucas förlänger till 2020

OFFICIELLT: Lucas förlänger till 2020

Atlético har förlängt Lucas kontrakt till den 30 juni 2020. Han får en ny utköpsklausul och högre lön i utbyte mot signaturen.

Atlético de Madrid har nått en överenskommelse med Lucas Hernández om att förlänga mittförsvararens kontrakt till den 30 juni 2020. Det meddelar den spanska huvudstadsklubben vid lunch under måndagen. Anledningen till kontraktsförlängningen är att flera storklubbar runtom i Europa har fått upp ögonen för fransmannen efter hans fina säsong som fjärde mittförsvarare. Lucas satt på en utköpsklausul på ungefär €21 miljoner, men den har höjts i och med kontraktsförlängningen. Det är dock oklart vad den nya utköpsklausulen ligger på. Juventus och Manchester United ville betala Lucas föregående utköpsklausul, något som gjorde att Atlético-ledningen bestämde sig för att agera på en gång. 

Överenskommelsen föll på plats redan i slutet av juli, men har inte offentliggjorts innan måndagen. Lucas fortsätter därmed i röd-vitrandigt och skapar sig dessutom ett utrymme för ytterligare en förlängning om ungefär två år i och med att han "bara" skriver på till 2020. Den nya förlängningen gör också att Lucas får en högre lön i utbyte mot en utköpsklausul som håller Atleti-ledningen lugnare under en viss period. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-08-08 12:15:00
Author

Fler artiklar om Atlético