OFFICIELLT: Luciano Vietto lånas ut till Sevilla

OFFICIELLT: Luciano Vietto lånas ut till Sevilla

Luciano Vietto spelar den kommande säsongen i Sevilla. Det handlar om ett lån med en köpoption i andalusiernas favör och återköpsklausul i Atletis favör.

Atlético har nått en överenskommelse med Sevilla gällande en utlåning av Luciano Vietto under den kommande säsongen. Andalusierna har försäkrat sig om en köpoption på €20 miljoner som de kan utnyttja i slutet av säsongen samtidigt som utlåningen av argentinaren är värd sammanlagt €4 miljoner. Atlético har också försäkrat sig om en återköpsklausul som ger klubben rätten att hämta tillbaka Vietto ifall han slår igenom under de kommande två säsongerna. Efter 2016-2017 kan man köpa loss argentinaren för €24 miljoner om Sevilla skulle aktivera sin köpoption och sommaren 2018 kan Vietto återvända till Atleti för €30 miljoner. 

Vietto befinner sig på försäsongsläger med Sevilla sedan i måndags, men han började träna med laget först under fredagen. Anledningen var helt enkelt att Kévin Gameiros övergång till Atlético inte hade slutförts i det skedet. De båda klubbarna nekar att övergångarna skall ha något samband med varandra av skattemässiga och byråkratiska skäl, dvs. att man slipper gå igenom den extremt komplexa situationen ifall Atleti skulle ha betalat Gameiros utköpsklausul på €40 miljoner. Utan utlåningen av Vietto till Sevilla refererar andalusierna enbart till Gameiros utköpsklausul vilket hade kostat ännu mer pengar. Istället har man sytt ihop övergångarna på det här viset. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-07-30 13:50:00
Author

Fler artiklar om Atlético