OFFICIELLT: Porto lånar Diogo Jota
Presenterad och utlånad.

OFFICIELLT: Porto lånar Diogo Jota

Atlético de Madrid har lånat ut Diogo Jota under 2016-2017. Han spelar i Porto.

Atlético de Madrid har nått en ny överenskommelse med Porto gällande en utlåning. Den här gången är det Diogo Jota som lämnar för spel i den portugisiska storklubben. 19-åringen kommer tillbringa det kommande året på lån hos Porto, dvs. fram till den 30 juni 2017. Därefter meddelar Porto att man har en köpoption på ytterforwarden. Det är oklart vad den ligger på i nuläget, men det mesta tyder på €22 miljoner. Diogo Jota kom till Atlético under sommarens övergångsfönster och fick chansen att visa upp sig för Diego Simeone, men den unge anfallsspelaren har inte lyckats övertyga Cholo som i sin tur släpper honom till Portugal.

Det blev inte särskilt mycket speltid i Atlético under försäsongen, något som gjorde att Atleti erbjöd spelarens tjänster till flera olika klubbar runtom i Spanien och andra delar av Europa, men det var Porto som genomförde affären. Kuriöst nog har Porto dessutom värvat hans yngre bror som spelar i portugisernas U17-lag.

Diogo Jota kommer från en mycket framgångsrik säsong i Liga NOS och väntas fortsätta sin utveckling i hemlandet, men i ett annat land. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-08-26 21:47:00
Author

Fler artiklar om Atlético