Osasuna - Real Madrid: 2 - 4

Matchen
Real Madrid har sedan 4–0 segern mot Girona inte spelat den bästa fotbollen. Kryssmatcher mot Valencia och Rayo, skakiga matcher mot Leipzig och en knapp seger på hemmaplan mot Sevilla säger det mesta. Men sen kom en 4–0 seger mot Celta och nu idag blev det seger mot Osasuna med 2–4.  Det är ett steg mot rätt väg men marängerna spelade en okej första halvlek. Det finns en högre växel i laget och spelmässigt kan marängerna mycket bättre. Tur att Vinicius tog vara på ett misstag från Osasunas mittback som bjöd på ett mål. För Osasuna började matchen bra och de kvitterade ganska omgående och här visste man inte riktigt vad som skulle sedan hända i matchen. Men Real Madrid vaknade till och Carvajal fick trycka in ledningsmålet i den 18:e matchminuten. Det var välbehövligt och med en ledning i första halvlek kunde marängerna bara fortsätta mala på i andra halvlek. Den här gången fick säsongens joker Brahim Diaz utöka ledningen till 1–3 i matchminut 61 och han förtjänar verkligen all beröm som kommer hans väg. Sen var det dags återigen för Vinicius Jr att leverera och vid 1–4 var matchen över. Slutresultatet skrevs till 2–4.  Återigen kan Madrid spelmässigt bättre men resultatet går inte att klaga på. Valverde med sina tre assister var en jätte i den här matchen. Vinicius Jr fortsätter att leverera och det bådar gott att individuella prestationerna är klass.

Lunin – 3
Säker som bara den, även om han kan göra fel ibland så korrigerar han det och Madrid har en målvakt som verkligen kan utmana Courtois om en första plats.

Carvajal – 3
Carvajal spelade bra och gör det viktiga 1–2 målet.

Rudiger – 3
Stabil som alltid, leder backlinjen.

Tchouameni – 2.5
Får fortsätta spela mittback och det gör han bra.

Mendy – 2.5
Gör sitt jobb, svår att komma förbi.

Kroos - 2.5
Styr och ställer med sitt lugn.

Camavinga – 3
Bra insats från fransmannen som vinner många dueller .

Valverde – 4.5
Varit fantastisk den här säsongen på alla möjliga sätt och vis, levererar tre assister idag.

Diaz – 3.5
Älskar hur han rör sig, älskar hur han behandlar en boll. Gör poäng idag och han går att lita på.

Rodrygo – 2
Kan mycket bättre. När Bellingham är tillbaka, ja då går Diaz före honom just nu.

Vinicius – 4.5
Två mål idag, kunde ha gjort fler än så. Ett konstant hot och han är i bra form.

Inhoppare:
Alla inhoppare idag är väl stabila och de spelade för lite för att ge en rättvis bedömning. Kul att se Arda Guler vill ta för sig, vilket mål det hade blivit om skottet hade gått in.