Estadio Nuevo Arcangel, 2024-10-15 20:45

Spanien - Serbien
0 - 0

Överlägsna Spanien som tog första steget mot ännu en titel
Spanien är helt överlägsna mot ett svagt Serbien.

Överlägsna Spanien som tog första steget mot ännu en titel

Spanien var det klart bättre laget mot Serbien när lagen ställdes mot varandra i den fjärde Nations League omgången. Med denna seger är Spanien klara för slutspel och tar nu det första steget mot att försvara sitt guld.

Ett regnigt Cordoba välkommande de båda lagen. Efter bara två minuters spel var tröjorna genomblöta och det såg ut som att planen bara skulle bli segare och segare.

Det var som tidigare nämnt ett Spanien som saknade många stjärnspelare och blev tvingade till några förändringar i laget. Men det var ändå en väldigt stark elva som Spanien startade med. Luis De la Fuente ställde upp med en 4-3-3 som nästan blev en 2-3-5 när spanjorerna hade tryck.

Spaniens startelva
David Raya
Porro – Vivian – Laporte – Cucurella
Merino – Zubimendi – Ruiz
Oyarzabal – Morata – Baena

Spanien skulle tidigt ta ledningen i matchen genom ett långt inlägg på bortre stolpen. Spanien vann en hörna som de valde att slå kort, Pedro Porro fick bollen utanför straffområdet skickade in den mot en packad bortre stolpen där Laporte stod och nickade in bollen.

Spanien hade full kontroll över matchen och kom till många lägen under första halvlek. Utöver målet hade Spanien en nick i stolpen genom Merino. Men det var inte bara den spanska dominansen med bollen som fick en att imponeras, utan återerövringsspelet var högsta klass. Serbien hade svårt att ens ha bollen i Spaniens planhalva under första halvleken. De enda gångerna de kom nära var när Mitrovic lyckades vinna frisparkar högt på egen planhalva eller lågt in på Spaniens.

Spanien kom till en del chanser i första halvlek som det hade kunnat bli mer av. Zubimendi gick ensam på en liten soloräd och tog ett avslut utanför straffområdet, men hans skott med vänsterfoten gick tätt över ribban.

I slutet av halvleken fick Morata en riktigt farlig chans, Rajkovic höll på att ställa till det för Serbien när han misstajmade en utrusning men han lyckades rädda upp sitt misstag. Den serbiske målvakten hann först ut på en långboll men gav den direkt till Cucurella som skickade in ett inlägg på Moratas panna men Rajkovic hann dit och räddade.

Serbien blev i slutet av första halvlek frustrerade och irriterade på varandra. Det tog de ut genom att antingen skrika på domaren vid varje beslut eller smälla till motståndarna lite extra.

Andra halvlek började på exakt samma sätt. Spanien fortsatte trycka på och även om målet inte verkade komma lätt var det en klasskillnad mellan lagen som gjorde att man kände att Spaniens andra var på väg.

I den 50:e minuten blåste domaren straff åt Spanien. Birmancevic som vi känner igen från hans tid i Malmö FF, skulle blockera ett skott men bollen tog på armen. Men något mål blev det inte, för Morata skickade bollen högt över. Däremot såg han inte särskilt bekymrad ut efter att han kanske dundrat bollen ut ur arenan till och med.

Serbien skulle få sin första farliga chans efter en timme spelad. Genom en snabb kontring som chockade Spanien. Cucurella tappade Nedeljkovic som tog fart längs högerkanten och skickade in ett lågt inlägg till Mitrovic som däremot fick en felträff och missade.

Bara minuterna senare skulle Alvaro Morata revanschera sig för straffmissen. Fabian Ruiz skulle få bollen centralt och passade en smart passning till målskytten Morata som kunde placera in utökningsmålet. Det serbiska försvaret blev alldeles för bolltittande och tappade markeringen på Morata.

Dominansen i andra halvlek skulle bara bli tydligare och tydligare desto längre matchen spelades. Spanien hade tagit elva skott första halvtimmen i andra halvlek, Serbien kom endast till ett skott under samma tidsperiod.

Det skulle bara bli värre för serberna som inte bara fick en utvisning utan skulle även släppa in ett mål på den efterföljande frisparken. Pavlovic kapade Oyarzabal som var på väg att få friläge mot målvakten. Frisparken skulle Alex Baena skruva in i mål, han såg att Rajkovic stod konstigt placerad och tog sin chans.

Spanien fortsatte trycka på trots deras ledning men det skulle inte bli något mer mål. Porro kunde skapa många chanser från sin högerkant. Farligaste chansen kom för Pedri efter att Porro stormat in i straffområdet och slagit in bollen snett bakåt men Barca talangen prickade stolpen.

Spanien lämnade matchen som rättvisa vinnare och är nu klara för slutspel i Nations League.

Matchfakta

Mål:

Spanien: Laporte (5), Morata (65) och Baena (77)
Serbien: -

Varningar
Spanien: Oyarzabal (7')
Serbien: Erakovic (38'), Mitrovic (53'), Milenkovic(54') och Jovic (90+1')

Utvisningar
Spanien: -
Serbien: Pavlovic (76')

Arena: Estadio Nuevo Arcangel
Domare: Daniel Stefanski (Polen)
Slutresultat: Spanien 3 - 0 Serbien

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-10-15 22:59:39
Author

Fler artiklar om Spanien