Plaza de Cibeles: Fiaskovecka – men spännande uppgifter kring superstjärnan
Det var ingen lyckad vecka för Real Madrid.

Plaza de Cibeles: Fiaskovecka – men spännande uppgifter kring superstjärnan

Real Madrid-bloggen är tillbaka med det senaste kring världens största fotbollsklubb. 

Kroos tillbaka – efter ett struligt halvår
Efter 141 dagar var Toni Kroos äntligen tillbaka den gångna veckan. Senast tysken spelade för Real Madrid var den 9 maj. Efter det har både coronasmitta och en ljumskskada stoppat honom.

– Jag spelade skadad i ett halvår. Jag tog smärtstillande och hade väldigt ont mellan matcherna. Jag visste att det till slut skulle bli ohållbart men med Champions League och EM var det tufft. Efter sommaren, när jag var tillbaka i Madrid, så hade det inte blivit bättre och jag var tvungen att göra något åt saken.

Katastrofala resultat
Sheriff stod för en gigantisk skräll när man besegrade Real Madrid förra veckan. En som fick en del kritik var Carlo Ancelotti, som bland annat valde att flytta ut Camavinga som vänsterback.

– Vi hade kontroll på matchen och förlorade inte för att Camavinga spelade där. Vi för förlorade på grund av otur, på grund av ett inkast…. Det var små detaljer som gjorde att vi förlorade. Laget spelade bra. Vi hade kunnat vara bättre i sista tredjedelen men det är svårt att förklara, sa Ancelotti efteråt.

Igår fanns dock möjligheten att studsa tillbaka när man gästade Espanyol. Men även där blev det noll poäng och det är oroväckande, något som Ancelotti var tydlig med efteråt.

– Vi måste ta reda på varför Real Madrids attityd har ändrats på en vecka, sa italienaren efter andra raka förlusten.

Mbappé på ingång – enligt Benzema
Det kommer som sagt att skrivas om Kylian Mbappé till Real Madrid tills han är klar. En som är övertygad om att fransmannen kommer att spela i vitt är Karim Benzema.

– Han har sagt det själv. Han vill uppleva något annat och någon dag kommer han att spela för Real Madrid. Jag vet inte när, men han kommer att komma. Det är bara en tidsfråga, sa Benzema till L’Equipe förra veckan.

Vi får helt enkelt vänta och se. Men mycket tyder ju på att det sker sommaren 2022 när hans nuvarande kontrakt med PSG går ut.  

UEFA backar
Efter förslaget om Super League hotade UEFA med att sätta dit Real Madrid, Barcelona och Juventus, de tre klubbar som inte ger sig kring tankarna på en ny turnering.

Nu har det dock fastställts att klubbarna inte kommer att kunna straffas efter att en domstol i Madrid fastslagit att det skulle vara olagligt med sanktioner mot klubbarna. Det sista lär dock inte vara sagt kring Super League.

Vad händer med Mendy?
Ferland Mendy har inte spelat en match sedan uttåget mot Chelsea den 3 maj. Fransmannen har dock varit nära en comeback och hann göra några träningar med övriga laget. Men nu rapporterar Marca om ett eventuellt bakslag då Mendy fick träna på egen hand igen. Med tanke på hur försvarsspelet har sett ut under säsongen så vore det fint att få tillbaka Mendy. Nu verkar det dock dröja ytterligare ett tag.

* * *

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan Real Madrid får möjlighet att ta tre poäng igen. Låt oss få tillbaka alla spelare hela friska!

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2021-10-04 20:08:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid