Ramón Sánchez Pizjuán, 2022-04-17 21:00

Sevilla - Real Madrid
2 - 3

Räkna aldrig bort Real Madrid, aldrig!

Real Madrid fortsätter ha sitt fasta grepp om förstaplatsen i La Liga-tabellen och ett steg närmare ligatiteln när Sevilla besegrades på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán efter en makalös vändning. Sevilla ledde med 2-0 i halvtid men Karim Benzema blev matchhjälte igen när han på övertid sköt in segermålet för Real Madrid.

Både Carvajal och Lucas Vazquez tog plats i startelvan och Toni Kroos klev ner i Casemiros frånvaro bakom Modric och Camavinga. Resten av elvan var enligt förväntningarna.

Det var en typisk Real Madrid match med två ansikten. Efter en ganska jämn första tjugo när matchen stod och vägde så skickade Ivan Rakitic in en frispark genom Madrid muren. Ett rätt så komiskt agerande av Éderl Militão som försökte sig på ett konstnummer i muren som bara han själv kan förstå sig på nu i efterhand. Målet var precis det Sevilla behövde, med publiktrycket i ryggen fick Julen Lopeteguis lag ännu mer luft under vingarna. Real Madrid hade svårt att spela sig ur Sevillas höga press och det dröjde inte länge innan även 2–0 rullades in av Erik Lamela. Återigen var det Éder Gabriel Militão som inte riktigt hängde med i svängarna. Real Madrid såg inte alls bra ut under första trettio på Sánchez Pizjuan.

Ancelotti började med att justera om positionerna på mittfältet. Kroos klev tillbaka på sin ordinarie position och Camavinga klev ner som ankare. Real Madrid började bita sig in i matchen sista tio innan halvleksvilan. Men trots en hel del bollinnehav kom inte marängerna till några heta chanser och saknade fler offensiva alternativ på plan. 2-0 efter första 45 var ett faktum.

Mycket riktigt så läste Ancelotti av detta och bytte ut en redan varnad Camavinga redan i paus och brassen Rodrygo fick ta plats till höger tillsammans med Vinicius och Benzema i offensiven. Oj vilken effekt det bytet skulle ha.

Redan från första minuten i andra halvlek så såg man en mer påkopplad Real Madrid på banan, Los Blancos sökte ett tidigt reduceringsmål och skapade ett rejält tryck på Sevillas försvar. Det viktiga reduceringsmålet kom efter ett mycket fint förarbete mellan Vinicius och Carvajal på vänsterkanten. Inhopparen Rodrygo Goes behövde bara trycka in Carvajals inspel i mål från nära håll. En tidig och bra start mot remontadan.

Sevillas höga press och man – man markering kunde inte bita på Ancelottis mannar längre, Real Madrid skapade stora problem för Sevilla och efter reduceringsmålet hade Real Madrid totalkontroll på matchen fram till slutsignalen.

I minut 74 kontrollede Vinicius Jr ett inlägg med axeln, tyckte vi, och sköt in kvitteringen. Men domaren Guillermo Cuadra såg det som handboll på Vinicius. Efter sitt besök hos VAR-monitorn var han fast besluten om att det var hands och dömde bort målet. Även det tunga beslutet påverkade inte spelarnas mentalitet och fortsatte steppa upp och mala ner Sevilla.

82:a minuten
Dani Carvajal som startade matchen som vänsterback hade i och med Nachos inhopp fått kliva tillbaka på sin ordinarie högerbacksposition. Efter att ha krigat till sig bollen i några dueller kunde Carvajal hitta just inhopparen Nacho i straffområdet som sköt in 2-2. De två egna Real Madrid-fostrade försvararna gav den mycket rättvisa kvitteringen och med dryga kvarten kvar med tilläggsminuterna inräknade så handlade det enbart om när Real Madrid även skulle göra det vinnande målet.

Tio minuter senare sköt lagkaptenen, skyttekungen och världens bästa fotbollsspelare Karim Benzema in segermålet för Real Madrid efter ett fint förarbete av brassen Rodrygo.
Los Blancos är nu 15 poäng före Barcelona som ligger tvåa och 15 poäng före tredjeplacerade Sevilla och är ett steg närmare ligatiteln efter den makalösa vändningen som återigen påminner alla om att man aldrig ska räkna ut Real Madrid, aldrig!

Vad är Real Madrid? "Det är en känsla", sa Alfredo Di Stefano.
Idag kan jag säga om man inte har den känslan så ligger man ofta på golvet och drar sig själv i håret som anti-madridista. Vilken misär!