Santiago Bernabeu, 2023-12-17 21:00

Real Madrid - Villarreal
4 - 1

Real Madrid 4 - 1 Villarreal: Vit Jul när Madrid vann sista hemma matchen för året!

Real Madrid körde över Villarreal i året sista hemmamatch när man hade 4 olika målskyttar i vad man kommer minnas som en smärtsam vinst.

Första halvan
Inledande 10 minuterna hade Real pressat till sig ett par slarviga moment från motståndarna. Matchens första läge landade för Bellingham, dock kunde man önskat lite mer från hans tama nick på mål. Några minuter senare lyckades Brahim få fram en räddning från Jörgensen (titta stavning). Trotts offside spelar laget fram till ett fint avslut från Rodrygo.

Aldrig kände man under de första 25 minuterna att real var pressade, man dominerade bollen, skapade några chanser, och var lunga i försvaret. Brahim och Bellingham klart de bästa spelarna, vilket de visade med crossbollar, små kombinationer, men även ett fantastiskt avslut från Bellingham, då han i den 26e matchminuten nickar en 1-0. Mål nummer 13. En otroligt majestätisk assist från Modric måste man även tilläga. E

En olycka inträffar tyvärr i den 35e minuten när Alaba skadar knäet, och det signalerar säsongens hittills 3e farliga knäskada. Helt otroligt, när man tänker på att marängerna är världens bästa lag, med så dåligt skadeförebyggande träning.

Efter lite VAR-koll får Rodrygo sitt mål och det står därmed 2-0 efter 40 minuter. Rodrygo kommer nära ett 3e mål dock blockeras skottet i sista sekund, och Real Madrid går in i halvtidsvilan med en säker och enkel 2-0 ledning.

Andra halvan
Jose Luis Morales lyckas, efter slarvigt försvarsspel, göra 2-1 i den 54e minuten, för att ge Villarreal något hopp i matchen.

I den 64e match minuten Kommer Brahim bort från Mandi, för att vända och vrida på Cuenca och göra 3-1. En fantastisk prestation från Brahim21, medan Bernabeu sjunger ”como no te voy a querer”. Dryga 5 minuter senare blir Rodrygo tacklad i straffområdet, och fördelen ges av domaren för att Modric ska enkelt rulla in 4-1, och därmed hans 1a mål för säsongen. Förevigad i vår historia!

Brahim, Rodrygo och Luka får Bernabeu att skandera ”Ole Ole Ole” för varje passning i förnedring av motståndarna, och strax därpå bevittnar vi, stående ovationer för Jude när Aurelien Tchouameni’s tar sig ut på gräset igen efter en lång tid skadeperiod

Generella tankar
Tråkigt med skada på Alaba och Mendy, annars spelade laget något utav det bästa fotbollen vi sett för säsongen. Ännu en gång funkar alla lagdelarna som de ska, i harmoni. Anfallet fläckfritt, försvaret bra, mittfältet, majestätiskt. Mina hyllningar går mest mot Brahim och Vazquez, två fantastiska prestationer. Rodrygo har som vanligt varit fantastisk sen han flyttat ut på den vänstra kanten.

Skadorna blir bara fler och värre, men otroligt mycket ska, enligt mig, gå fel för att vi inte ska avsluta säsongen som spanska mästare. Nu gäller det att avsluta året starkt och få tillbaka så många som möjligt innan CL slutspelt börjar, men även en potentiell vinter värvning för att hämta in en mittback? Jag säger Goncalo Inacio, en stark och snabb mittback som är duktig med bollen.