2020-01-26 21:00

Valladolid - Real Madrid
0 - 1

Real Madrid är ny serieledare

Efter att Barcelona förlorade den tuffa bortamatchen mot Valencia i lördags hade Marängerna från Madrid ett ypperligt läge att ta över ligaledningen i en tuff match borta mot Real Valladolid. Det lyckades man också med efter att ha krigat till sig ett mål i slutet av matchen genom Nacho Fernandez panna. En riktigt ligavinnarinsats kan man kortfattat summera det.

Första halvlek:
Matchen började med två lag som hade full fokus på att stänga igen defensiven först och främst. Madrid hade ändock kontroll på bollen mestadels hela tiden.
Första halvlek var väldigt händelsefattig, bortsett från i den 10:e minuten då hemmalagets Joaquin Fernandez borde blivit utvisad för en brutal tackling på Rodrygo med båda fötterna utsträckta med full fart. Som tur var så träffade han ej den unga brassen mer än en liten touch på ena foten. Kunde ha slutat riktigt illa. Horribelt av domaren att inte våga visa mer än det gula som kom upp. I den efterkommande frisparken, ca 10 meter till höger utanför straffområdet, slår Kroos bollen mot den bortre stolpen där Casemiro dyker upp och nickar in bollen i motsatt hör av buren. Tyvärr blev det bortdömd på grund av offside, helt rätt dömt.
0-0 i halvtid.

Andra havlek:
Den andra halvleken fortsätter med samma uppställningar som tidigare och matchen håller ungefär samma chansfattiga mönster som i första halvlek.
Mer och mer tar till slut bortalaget tag i det. Madrid trycker på för ett ledningsmål och i den 78:e minuten så dyker Nacho upp på ett inlägg från Toni Kroos. 1-0 till huvudstadslaget.
Efter det så backar laget självklart hem för att bevaka ledningen. Valladolid lyckas göra ett mål men det döms bort på grund av offside.
I den 94:e minuten blåser domaren till slut av matchen och Real Madrid lyckas hålla emot en sista anstormning på ett heroiskt sätt. 1-0 och laget är nu nya ligaledare efter att Barcelona förlorade borta mot Valencia i lördags.

Matchens spelare:
Carlos Henrique Casemiro

Spelarbetyg(1-5) 4-3-3:

Courtois- 4
Får inte jättemycket att göra men dominerar sitt straffområde som han ska göra. Solklar prestation som ger laget trygghet.

Nacho- 3
Gör en stabil match defensivt men är något baktung. Han gör det så viktiga målet vilket höjer betyget så klart.

Varane- 4
Stänger butiken med sin mittbackskollega. Behövs inte säga mer än så.

Ramos- 4
Läs Varanes bedömning.

Mendy- 3
Är en defensiv trygghet och löper konstant upp och ner. Kan han bara få igång ett mer konkret spel på sista tredjedelen kommer han bli ett monster.

Casemiro- 5
Är bäst på planen då han är ett riktigt monster som dominerar mittplan.

Modric- 3
Bidrar till att laget har bollinnehavet och försöker vara kreativ hela matchen. Gör en gedigen match utan att briljera.

Kroos- 3
Är likt Modric bra i matchen och sticker upp då och då i skottlägen. Bygger spelet bra från sin djupa position.

Rodrygo- 3
Är rörlig hela matchen och gör det bra. Man märker att han är ung och valpig i duellerna. Utmanar motståndarna ofta 1-mot-1 med blandad framgång.

Isco- 2
Försöker konstant att utmana och vill konstant ha boll. Lyckas ändå inte med mycket till slut och blir utbytt i minut 73.

Benzema- 3
Spelar bra matchen igenom men är alldeles för ensam på topp. Kommer ofta ner för att hämta boll samt kombinera med medspelare. Är tyvärr för ensam mot tre försvarare i Valladolid.

Lucas Vasquez(in i minut 73)- 3
Bidrar med att öppnar upp mittplan bra genom sitt utmanande kantspel och gör ett bra defensivt jobb efter ledningsmålet