Real Madrid - Celta Vigo
2 - 0

Real Madrid besegrade Celta – Asensio segerarkitekt
Marco Asensio stod för både mål och assist mot Celta Vigo.

Real Madrid besegrade enkelt Celta Vigo med 2–0. Detta efter att Marco Asensio bjöd hemmapubliken på både mål och assist.

Inför matchen mot Celta Vigo betonade Carlo Ancelotti vikten av att ”ge minuter till alla spelare för att de ska behålla sin rytm.”

Det syntes även i startelvan som italienaren skickade ut på Santiago Bernabeus gräsmatta – Nacho och Marco Asensio klev in som högerback respektive högerytter medan både Dani Ceballos och Aurélien Tchouaméni fick chansen från start på mittfältet. Därtill ersatte Antonio Rüdiger David Alaba, som saknades i truppen på grund av skadebekymmer, i mittförsvaret.

Att Real Madrid dock inte kommer vinna La Liga, och laget därför främst har fokus på annat håll just nu, syntes dock också.

Även om ”Los Blancos” visserligen dominerade första halvlek spelmässigt lät 1–0-målet vänta på sig både länge och väl. Detta till stor del på grund av att hemmalaget både var oskärpta i avslutslägena och mest såg ut att längta efter att få spela såväl cupfinalen i Copa del Rey och Champions League-semifinal.

Men till slut, närmare bestämt i den 42:a minuten, fick ”Marängerna” i väg sitt första skott på mål i matchen. Det gav också utdelning eftersom Asensios avslut letade sig in i nätmaskorna. Detta efter fint förarbete signerat Dani Ceballos och Vinícius Júnior.

Andra halvlek inledde huvudstadslaget där de avslutade den första. Något som gav resultat nästintill omgående. Efter tre minuters spel hoppade Éder Militao höst och nickade distinkt in 2–0 på en fint slagen hörna av Asensio, som visar upp storform nu när säsongen lider mot sitt slut.
Därefter var "Los Blancos" nära att utöka ledningen ytterligare och även om Celtas Iago Aspas hotade hemmaförsvaret ett par gånger stod sig 2–0 fram till slutsignalen.

Segern innebär att Real nu har åtta poäng upp till ligaledarna Barcelona och fem poäng ner till tredjeplacerade Atletico Madrid. Både Barcelona och Atletico har dock spelat en match färre än "Los Blancos". Härnäst väntar La Liga-matcher mot Girona, Almería och Real Sociedad för Real Madrid och därefter möter huvudstadskluben Osasuna i cupfinalen och Manchester City, på hemmaplan, i det första mötet av Champions League-semifinalen.

Spelarbetyg:

Thibaut Courtois – 4:
Gjorde det han skulle.

Nacho – 3:
Stabil insats, Bra i defensiven, men kunde ha bidragit mer offensivt.

Éder Militão – 4:
Fint nickmål. Bra i båda riktningarna. Såg mer stabil ut än vanligt.

Antonio Rüdiger – 3:
Ersatte David Alaba på ett bra sätt.

Eduardo Camavinga – 3,5:
Det bästa vänsterbacksalternativet i truppen just nu. Kunde kanske bidragit mer i offensiven.

Dani Ceballos (ut 81') – 3:
Stabil insats. Fint förarbete till matchens första mål.

Aurélien Tchouaméni – 3.
Bättre än på länge. Börjar hitta tillbaka till formen han visade upp i början av säsongen.

Fede Valverde – 3:
Stabil insats som vanligt.

Marco Asensio– 4,5 (ut 76'):
Pigg och rätt effektiv. Inblandad i båda målen. Visat upp sig från sin bästa sida de senaste veckorna.