Real Madrid - Eibar Matchrapport och Spelarbetyg

Efter ett uppehåll som har känts som flera år så var det dags för Real Madrid att spela fotboll igen. Världen är ännu inte sig lik efter Corona och det är samma med världsfotbollen. Matchen genomfördes med virtuella fans på Estadio Alfredo Di Stéfano. Känslan att detta var en viktig ligamatch i jakten för ligaguldet var inte ens i närheten av vad den borde men det var åtminstone fin fotboll som spelades.

Startelvor

Real Madrid

Courtois
Carvajal Varane Ramos Marcelo
Modric Casemiro Kroos
Rodrygo Benzema Hazard

Eibar

Correa Oliveiera Arbilla Rafa
Alvarez
Orellana Cristoforo Exposito De Blasis
Kike

Matchrapport

Under uppehållet har Real Madrid fått många spelare tillbaka efter skador, de mest glädjande är självklart Hazard och Asensio där den sistnämnda fick starta matchen och det med råge.
Real Madrid tog tag i taktpinnen direkt i matchinledningen. Den direkta känslan var att Real aldrig har vilat för spelet flöt på ett vis som vi inte har sett ännu denna säsong. Eibar var helt chanslösa och varenda gång chanserna dök upp var vi skoningslösa. 1 - 0 kom genom Kroos där han stod för ett oerhört behärskad avslut i en intensiv situation. 2 - 0 kom genom ett fint anfall av Real Madrid men det som avgjorde i slutändan var ett stort försvarsmisstag av Eibar. 2 - 0 var ett faktum efter att Hazard spelade osjälviskt fram en fristående Ramos. Det dröjde inte länge innan Real Madrids spel återigen slutade i ett mål där Marcelo fint sköt in en retur efter att de vitkläddas presspel bar frukt. 3-0 och det hände inte mycket nämnvärt innan det var dags för halvtidsvila.

I andra halvlek sänktes tempot och spelet försämrades markant. Det har nog sina anledningar i flertal byten, matchovana och ett försök att inte ta ut sig allt för mycket inför kommande utmaningar. Den intensiva resan av 11 matcher på 5 veckor har börjat och den började mycket mer lovande än man kunde ha trott på förhand.
 
 
 
Spelarbetyg:

Courtois (Ut 45) – 3 Tog vid där han slutade innan uppehållet. Väldigt stabil och stod för ett par imponerande räddningar. Kunde absolut gjort det bättre vid målet men inte lätt att läsa bollbanan när den är som ett flipperspel.

Carvajal – 3 Stabil match där han inte ställdes inför så stora utmaningar. Utbytt i paus mot Mendy.

Varane – 3,5 Prickfri insats där han vann egentligen alla dueller som han klev in i.

Ramos (ut 61) – 4 Bara skägget gör honom till en kandidat till matchens lirare. En riktigt ”ramos-insats” när han är som mest fantastisk. Klockren defensivt och målskytt efter en 80 meterslöpning.

Marcelo – 3,5 grym framtill 65-70 minuten då han blev något trött. Var som att spola tillbaka klockan två år när han var världens främste på sin position. Sänder goda signaler inför avslutningen.

Casemiro – 3 En dag på jobbet för vårt Ankare. Behövde inte anstränga sig för att stänga ner Eibars offensiv.

Kroos – 3,5 Fin insats av tysken som krönte den med ett otroligt skickligt mål. De flesta hade knappt reagerat på samma situation medan Kroos iskallt placerade in bollen i krysset.

Modric (ut 84) – 3 Riktigt fin i framförallt första halvlek men mattades något i andra.

Hazard (ut 61) – 3,5 Samma Hazard som innan skadan. Flöt förbi sina motståndare på ett lekfullt sätt och börjar hitta ett väldigt fint samarbete med Benzema. Spelade osjälviskt fram till Ramos vid målet.
Benz – 3 En normal insats för fransmannen. Låg bakom mycket i spelet och spelade fram sina kamrater snarare än att han avslutade anfallen själv.

Rodrygo (ut 61)- 2,5 En anonym insats av Rodrygo precis som stora delar av säsongen har varit för honom. Känns som han behöver lånas ut för att bygga upp erfarenhet.

Mendy (in 45) – 2 den Normalt stabile Mendy agerade väldigt svagt under sina 45 minuter. Rent av dålig med boll och tappade ofta sin markering.

Bale (in 61) – 1,5 Väldigt dålig inhopp av Bale. Känslan är att han redan har lämnat klubben.

Vinicius Junior (in 61) – 2,5 Försökte mycket utan att producera någon rejäl slutprodukt. Viljan är det aldrig fel på.

Militao (in 61) – 2,5 Stabil utan att utmärka sig.

Valverde (in 84) – För kort tid att ge en rättvis bedömning.

Statistik:

Real Madrid – Eibar

Bollinnehav: 56 - 44
Målchanser: 6 – 9
Skott på Mål 5 – 5
Skott utanför mål 1 – 3
Frisparkar 14 – 13
Hörnor 3 - 3

Hala Madrid!

Per Lundgren2020-06-15 10:05:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid