2022-03-14 21:00

Mallorca - Real Madrid
0 - 3

Real Madrid har nu en hand på ligatiteln

Real Madrid har nu en hand på ligatiteln

Real Madrid besegrade Mallorca med 3-0 och tog tre oerhört viktiga poäng när marängerna utökade avståndet till tabelltvåan Sevilla. Karim Benzema och Vinicius Jr. var stjärnorna, Real Madrid har nu en hand på LaLiga-trofén med en ledning på 10 poäng och med bara 10 ligamatcher kvar. Men det blev en seger med en bitter eftersmak. Rodrygo, Mendy men framförallt Benzema klev av skadade inför El Clasico.

Real Madrid besökte Palma de Mallorca på måndagskvällen, där huvudstadslaget hade chansen att utöka sin ledning i toppen av LaLiga Santander till tio poäng efter att Sevilla tappade två nya poäng mot Rayo Vallecano i helgen. Los Blancos klev in i den här matchen med ett högt självförtroende efter sin otroliga vändning mot Paris Saint-Germain i Champions League. Den europeiska comebacken mot PSG väckte scener av eufori och jubel på Santiago Bernabeu med spelare och fans som firade som om det vore en CL-titel.

Mallorca befinner sig i en väldigt svår situation, ett lag som hade åtta förluster på sina 10 senaste ligamatcher inför den här matchen och är omringad av nedflyttnings spökar.
Trots det valde Carlo Ancelotti endast göra få förändringar i startelvan igen. Många spelare fortsätter ha stationerad sig i frysboxen och Carlo har bestämt sig för att inte använda de alls. Detta kan ha orsakat huvudvärk ikväll när både Mendy och Benzema klev av på grund av muskelskador sex dagar före El Clasico.  

Till matchen då, trots de tre poängen som förde klubben närmare La Liga-titeln var det inte bara solsken och rosor för Los Blancos. Real Madrid överlevde första 45 och var frustrerade. Mallorca gjorde sitt bästa för att förstöra matchen för de och var ganska framgångsrika i att göra det.


55'
En klassisk Benzema- Vinicius kombination ledde till att Vinicius öppnade målkontot, 1-0 till Real Madrid. 

77'
Vinicius Junior var också en viktig aktör även i det andra målet när han vann straffen som Benzema så småningom satte för en 2-0-ledning.

82'
Till det tredje målet kombinerade två gamlingar, brassen Marcelos precisa inlägg träffade pannan på Benzema som nådde högst och fick in bollen i mål. Där var det verkligen game over. Benzemas 22 mål och 11 assist, är fler än någon annan spelare i de bästa europeiska ligorna den här säsongen.

En ledning på 10 poäng med 10 matcher kvar verkar nästan oöverstiglig och Real Madrid har nu en hand på ligatrofén.


Take Kubo har inte riktigt fått samma utveckling som vi hade förväntat oss trots speltid.

Spelar betyg 1-5
1= Frysboxen
3= Bra match
5= Världsklass


Courtois: 3
En lugn kväll för den belgiske målvakten. Mallorcas två bästa chanser för natten tvingade inte fram några jätteräddningar från världens bästa målvakt.

Lucas Vazquez: 3
En ganska lagom insats av Lucas, Kubo orsakade honom några problem på den kanten, och tvingade honom till att ta ett gult kort. Hälsosamt för Carvajal att få vila och få lite konkurrens av Lucas.

Nacho: 3.5
Den mångsidiga försvararen gjorde en heroisk sista tackling i första halvlek för att blockera Angels avslut. Han visade generellt än en gång hur han tillförlitligt kan kliva in när det behövs.

Alaba: 3.5
En stabil match som vanligt.

Mendy:3
En solid match från fransmannen, innan han byttes ut för Marcelo. Han undvek att bli varnad i matchen som skulle ha uteslutit honom från El Clasico och vi hoppas att han är helt redo nästa söndag.

Kroos:3
Bra i sina offensiva passningar, mindre bra i försvarsspelet.

Casemiro: 3
En typiskt stabil prestation från brasilianaren, även om han hade tur att undvika en varning som skulle ha uteslutit honom från El Clasico.

Valverde: 3
Fick starta istället för Modric. Hade det ganska tufft i sina defensiva uppgifter och drog på sig en varning och flera frisparkar. Kom undan med vad som såg ut som en frispark på Baba som ledde till Real Madrids förstamål.

Vincius Jr: 3.5
Real Madrids ständiga hotkälla längs vänsterkanten, skapade några bra chanser, innan han själv gav pricken över i:et framför mål. Han vann även straffen som gjorde 2-0. Viktigt för Vini att kliva in i El Clasico med ett gott självförtroende.

Rodrygo:3
Han fick starta men lyckades inte imponera, igen. Rodrygo är en bra inhoppare i min bok.

Benzema: 4.5
Vad mer kan den här legenden göra? Ett hattrick i mitten av veckan mot PSG följdes upp av ytterligare två mål mot Mallorca, och han spelade även passningen som ledde till Vinicius fösta mål samt passningen till när Vini blev fälld för straffen. Hoppas skadan inte var något allvarligt.

Källa: Marca


Avbytarna

Camavinga 3
Klev in i 60:e minuten och hade en stabil insats.  

Modric 3
Madrid tog kontroll över matchen efter hans framträdande. Stabilt Luka.

Carvajal 2.5
Hoppade in med 20 minuter kvar, var ganska skakig även om han inte var under något jättehot.

Marcelo 3
Assisterade till Benzemas andra mål

Asensio 2.5
Lyckades inte med att imponera med sitt inhopp.

Ancelotti 2
Vi vet inte vad som pågår på insidan, men det är oerhört provocerande att han inte roterar mera. Att slänga in Marco Asensio var helt onödigt när det finns andra som kunde ha fått lite fler spelminuter. Utifrån matchplanen och valet av många trötta startspelare så är det en seger med en bitter eftersmak. Rodrygo, Mendy och Benzema klev avskadade och det roteras för dåligt igen. Det blir tufft i nästa omgång. 


Hala Madrid Y Nada Mas

Beryar TaherBeryar.taher@hotmail.comTwitter: Beryar_Taher2022-03-15 01:13:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid