Coliseum Alfonso Pérez, 2022-01-02 14:00

Getafe - Real Madrid

Real Madrid inleder 2022 på bortaplan – covid-19 härjar i truppen
Courtois väntas vara tillbaka efter att ha smittas av covid-19.

Real Madrid inleder 2022 på bortaplan – covid-19 härjar i truppen

Real Madrid inleder 2022 med att ta sig till Colisseum Alfonso Perez för att möta Getafe i ett Madridderby. Serieledarna Real kommer till matchen efter ett långt juluppehåll präglat av Mbappé-rykten och covid-19 fall.

Real Madrid: Los Blancos återupptar ligaspelet i serieledning, men efter ett julippehåll som inte förlöpt smärtfritt. Rüdiger och Mbappé ryktas vara på väg in och det går bara att hoppas att varken spelarna eller Ancelotti ägnar tid åt ryktena. Coronafallen har nämligen duggat tätt i huvudstaden de senaste veckorna.
Detta till trots kommer Real att försöka befästa sin serieledning. I skrivande stund ligger Real Madrid åtta poäng före Sevilla på andra plats, dock med en match mer spelad. Historiskt sett har Real Madrid haft lätt för Getafe. Av lagens 15 senaste möten har Los Blancos gått segrande ur 13 av dem. 
På skadelistan hittas fortfarande Dani Carvajal, därtill har Vinicius Junior, Luka Jovic, Eduardo Camavinga, Federico Valverde och Thibaut Courtois nyligen testat positivt för covid-19.
Courtois, Valverde och Camavinga rapporteras dock ha testat negativt nu, och därför finns det en möjlighet att Courtois och Valverde kan vara med i truppen, Camavinga missar dock mathen oavsett på grund av avstängning. Skade- och sjukdomsläget i truppen till trots väntas inga stora förändringar i Carlo Ancelottis första elva 2022. Den enda förändringen som väntas är att Rodrygo och Asensio ackompanjerar Benzema i anfallet på grund av Vinicius frånvaro. 

Getafe: Även om Getafe håller till på 16:e plats i tabellen har de endast förlorat en av sina åtta senaste matcher i ligaspelet. Den senaste förlusten inträffade således den 11 november, på bortaplan mot Villareal. Qique Sanchez Flores mannar har genomgående haft svårt med målskyttet denna säsong, vilket inte minst deras målskillnad 12-20 bevisar. I lagets sista match innan julupphållet lyckades de dock besegra Osasuna med 1-0 efter att inhopparen Darío Poveda avgjort matchen på stopptid. Det blåklädda laget från södra Madrid tar därför emot serieledarna med en stigande formkurva.
I Getafe saknas Sabit Abdulai på grund av skada och Djene Dakonam på grund av avstängning. Därtill är Jose Macias, Vitolo och Chema Rodriguez fortfarande tveksamma till spel. Däremot är Jaime Mata åtrigen uttagningsbar efter en avstängning han åkta på innan jul. Enligt spansk press väntas inga överraskningar i Sanchez Flores val av startelva. 



Förväntade startelvor: 
Getafe (3-5-2): Soria, Mitrovic, Cabaco, Cuenca, Suarez, Arambarri, Maksimovic, Alena, Olivera, Unal, SAndro Ramirez. 
Real Madrid (4-3-3):  Courtois, Lucas Vazquez, Militao, Alaba, Mendy, Casemiro, Kroos, Modric, Asensio, Benzema, Rodrygo.

VAR? Colisseum Alfonso Perez.
NÄR? I morgon, 2 januari, klockan 14.00.

HALA MADRID! 

Rico Liljedahl liljedahlrico@gmail.com2022-01-01 19:50:26
Author

Fler artiklar om Real Madrid