Estadio del Mediterráneo, 2023-08-19 19:30

Almeria - Real Madrid

Real Madrid på jakt efter tre poäng

Real Madrid på jakt efter tre poäng

Efter att ha fått en perfekt start borta mot Athletic Club förra helgen gästar Real Madrid under lördagskvällen i La Liga jornada två Almeria på Power Horse Stadium. Real Madrid är på jakt efter sin andra raka seger inledningsvis i den spanska ligan. Höga förväntningar på Vinicius Junior som stod för en blek insats senast men behöver prestera på toppnivå i fortsättningen.

Real Madrid inledde premiärrundan borta mot svårslagna Athletic Bilbao och vann med 2–0. Rodrygo Goes och Jude Bellingham nätade i en match som Real Madrid kontrollerade. Just nyförvärvet Bellingham stod för en otroligt fin insats när han dessutom tilldelades Man Of The match-priset. En perfekt start för Los Blancos som nu är på jakt efter en andra raka seger när de gästar Almeria.

Det har varit en ganska turbulent vecka för Real Madrid när det kommer till skadefronten, två korsbandsskador på tre dagar. Först var det Thibaut Courtois, sedan Eder Militao som tvingades till operation, efter att ha drabbats av anterior cruciate ligament (ACL). Real Madrid tvingades dyka in på transfermarknaden och plockade Kepa Arrizabalaga på lån från Chelsea. Men någon ersättare för Militao blir det inte, det bekräftade tränaren Carlo Ancelotti under sin presskonferens, när han sa ”vi är väl täckta på den positionen, vi har erfarna spelare i Rüdiger, Nacho och Alaba. klubben kommer också vända sig till försvarare i den egna akademin tills Militao är helt återställd”.

Övriga skador:
Arda Guler, Dani Ceballos, Ferland Mendy missar också morgondagens match.

Carlo Ancelotti har inför den här säsongen introducerat en diamantformation (4-3-1-2) med Bellingham strax bakom Rodrygo och Vinicius Jr. I matchen mot Bilbao stod Vini Jr för en blek insats i den nya rollen, diamantformationen väcker därför en viss oro bland Madridfansen, då Vinicius förväntas bli den stora nyckeln den här säsongen nu när Karim Benzema har lämnat och Kylian Mbappé inte landar i Madrid. Mot Almeria behöver Vini Jr därför prestera på den absoluta toppnivån, Ancelotti behöver det, Vini behöver det och Real Madrid, ifall de ska kunna vinna ligan igen. 

Trolig startelva:
Lunin
Carvajal- Rüdiger- Alaba- Fran Garcia
Valverde- Tchouameni- Kroos
Rodrygo- Bellingham- Vini Jr

Almeria var en poäng ifrån nedflyttning förra säsongen och väntas kriga för sin överlevnad i den spanska högsta divisionen även den här säsongen. I premiären förlorade andalusierna från sydöstra Spanien på hemmaplan mot huvudstadslaget Rayo Vallecano med 2–0 trots ett stort bollinnehav (60–40). Tränaren Vincente Moreno har mycket att jobba på även om det finns en hel del kvalité i laget, inte minst anfallarna El Bilal Toure & Luis Suárez, mittfältaren Lucas Robertone, försvaren Edgar González och nyförvärvet från Real Madrid Castilla Sergio Arribas.



David Alaba avgjorde förra säsongens bortamöte med en drömfrispark.

Domare:  Jose Sanchez
Tid: 19:30

HALA MADRID Y Nada Mas

Källa: RealMadrid.com, Marca.com


 

Beryar TaherBeryar.taher@hotmail.comTwitter: Beryar_Taher2023-08-18 18:34:39
Author

Fler artiklar om Real Madrid