Real Madrid - Napoli
4 - 2

Real Madrid säkrar gruppsegern!
Real Madrid säkrar gruppsegern i Champions League!

Real Madrid tog en övertygande seger hemma mot Napoli när de regerande italienska mästarna besegrades med 4-2. Segern innebär att Real Madrid är klar gruppetta i Grupp C med en match kvar att spela.

Real Madrid såg pigga ut i inledningen av matchen vilket förebådade en rolig match. Men trots den fartfyllda inledningen så var det Napoli som redan i den 9:e matchminuten kunde göra 0-1. Repliken kom dock omgående då en Rodrygo i superform kunde skruva in 1-1 två minuter senare. Tio minuter senare nickade Bellingham in ledningsmålet efter en fin boll från Alaba. Real Madrid spelade inspirerat och det var fartfyllt och roligt. Men efter ledningsmålet stannade lite av Real Madrids energi av och man lyckades inte komma till de där riktigt farliga lägena under den andra halvan av första halvlek. Istället började Napoli sakta komma in i matchen igen och skapade ett tryck mot Los Blancos mål sista 5-10 minuterna men utan att få till något.

Den andra halvleken hade knappt börjat när Napoli kvitterade till 2-2. En konstig studs och ett något överraskat och passivt Realförsvar innebar att Anguissa kunde trycka in bollen i nät bakom Lunin. Kvitteringen överraskade nog Real som inledde den andra halvleken ganska avslaget. Ceballos och Diaz byttes ut och efter det började Real Madrid få fart på sitt spel. Joselu missade mängder med lägen när inbytte Castillatalangen Nico Paz kunde återge Real Madrid ledningen efter ett tveksamt agerande av Alex Meret. På tilläggstid fick så kvällens stora målsumpare Joselu lite revansch när han satte 4-2 och spiken i kistan.

Sammantaget en väldigt rolig afton på Santiago Bernabéu!

Lunin – 3
Så när på att göra en monsterräddning på Napolis 0-1-mål men bollen var över linjen.