2020-10-17 18:30

Real Madrid - Cádiz
0 - 1

Real Madrid var en karikatyr på sig själva - förlorade rättvist mot nykomlingen

Eftermiddagsmatch på Estadio Alfreda Di Stéfano. Real Madrid mot Cádiz CF. Hemmalaget spelade i det otroligt snygga rosa bortastället för att vackert hylla internationella bröstcancermånaden. Det var också höjdpunkten.

Startelva:
Courtois
Nacho-Varane-Ramos-Marcelo
Modric-Kroos-Isco
Vasquez-Benzema-Vini Jr

På planen fanns två skepnader från start. Bortalaget satte full fart med en inspirerande vilja att gå framåt. Madrid visade däremot en trötthet sällan skådad. Felpass på felpass toppat med karaktärslöst försvarsspel. Tack vare briljante Thibaut Courtois stod det endast 0-1 efter halvtidssignalen. Målet gjordes av Antony Lozano efter en mästerlig nickassist av Alvaro Negredo i minut 16.

Zinedine Zidane visade handlingskraft med fyra byten direkt. Fede Valverde, Marco Asensio, Eder Militao och Henrique Casemiro äntrade planen. Dessvärre uteblev någon vidare effekt. Sidledsrullet till leda av Madrid fortsatte medans bortalaget lugnt försvarade sitt straffområde utan vidare stress. Benzema träffade ribban med ett hårt skott efter en fin soloräd i slutet. Luka Jovic som byttes in i minut 78 gjorde senare ett mål, som dömdes bort efter att Karim Benzema stod offside med någon meter.

Dessa 90+ minuterna var en skrämmande dålig insats som inte alls ger good vibes inför nästa helg el Clasico. Hoppas att något drastiskt händer i veckan, annars blir det åka av om en vecka.

Spelarbetyg 0-5:
Thibaut Courtois- 4 (Han håller ner siffrorna med ett par vassa räddningar)
Nacho Fernandez- 2 (Syns knappt i matchen. Iskall framåt från sin högerbacksplats)
Rafa Varane- 2+ (Förlorar matchen-i-matchen mot Negredo i första, piggare i andra)
Sergio Ramos- 3 (Gör en stabil första halvlek där han räddar en boll på mållinjen. Utbytt i andra på grund av skada)
Marcelo- 2- (Otroligt loj och slarvig i allt han försöker med)
Luka Modric- 2 (Läs Marcelos omdöme)
Toni Kroos- 3 (Han lyckas inte med allt men försöker få igång ett lir utan någon hjälp)
Isco- 2 (Trampar mest boll, som vanligt)
Lucas Vasquez- 2 (Skapar inget utöver ett skott ett par meter över ribban)
Karim Benzema- 2+ (Är sällan i straffområdet vilket han ska. Får iväg ett farligt skott sista tio.)
Vini Jr- 2 (Vill mycket men lyckas med noll)

Fede Valverde(45)- 2+ (Löper mycket men skapar få farligheter)